Antena 3 CNN Politică Sorin Grindeanu, despre evaluarea ministrului Justiției Tudorel Toader: „Am anumite semne de întrebare”

Sorin Grindeanu, despre evaluarea ministrului Justiției Tudorel Toader: „Am anumite semne de întrebare”

Sorin Grindeanu, despre evaluarea ministrului Justiției Tudorel Toader: „Am anumite semne de întrebare”
Sursa foto: Foto: Gov.ro
01 Apr 2017   •   08:04

Premierul Sorin Grindeanu a declarat că are anumite semne de întrebare privind modul în care a fost prezentat raportul de evaluare a şefilor de parchete, precizând că important este ca instituţiile vizate să fi realizat că au greşit şi că şi-au depăşit atribuţiile. Şeful Executivului a spus că indiferent care ar fi fost rezultatul evaluării, Augustin Lazăr şi Laura Codruţa Kovesi nu ar fi fost schimbaţi din funcţii.

”Am anumite semne de întrebare legate de modul în care a fost prezentat acest raport, care dă o fractură între corpul acestui raport şi concluzie, dar eu am luat act de raportul pe care ministrul Justiţiei l-a făcut (...) şi pe mine mă interesează ca instituţiile să funcţioneze fie că vorbim de Parchetul General, fie că vorbim de DNA sau DIICOT. (...) Aceste instituţii trebuie să funcţioneze dincolo de persoanele care le conduc”, a afirmat premierul Sorin Grindeanu, întrebat care este părerea sa despre evaluarea făcută de Tudorel Toader, scrie News.ro.

Şeful Executivului consideră că cel mai important lucru este ca prin semnalele de alarmă pe care ministrul Justiţiei le-a lansat prin acest raport legat de ”dezechibrul apărut”, instituţiile vizate să fi realizat că ”au greşit”.

”Prin aceste semnale eu cred că celelalte instituţii au înţeles că au greşit. (...) Toate deciziile Curţii Constituţionale sunt obligatorii şi cele care sunt referitoare la Codul penal şi Codul de procedură penală, e foarte bine, doar că au încălcat conform acelei decizii ( a CCR – n.r.) şi şi-au depăşit atribuţiile”, a subliniat Grindeanu.


 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close