Antena 3 CNN Politică Sorin Grindeanu, critici la adresa Ioanei Mihăilă: "Este șocant cinismul cu care vorbiți despre românii morți de COVID-19"

Sorin Grindeanu, critici la adresa Ioanei Mihăilă: "Este șocant cinismul cu care vorbiți despre românii morți de COVID-19"

Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD, o critică pe Ioana Mihăilă pentru felul în care a vorbit despre persoanele decedate de COVID-19, "ca despre niște stocuri de mărfuri".

Sorin Grindeanu, critici la adresa Ioanei Mihăilă: "Este șocant cinismul cu care vorbiți despre românii morți de COVID-19"
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    17 Mai 2021   •   18:22

Replica acestuia a venit în urma anunţului făcut de ministrul Sănătăţii privind cercetarea disciplinară a angajaţilor din minister care au raportat greşit numărul morţilor de COVID-19.

Sorin Grindeanu a criticat-o pe Ioana Mihăilă pentru raportul privind decesele de Covid-19, spunând că în discursul său a pus "aceeași placă birocratică, cu frânturi de adevăr și multă manipulare”.

"V-am urmărit și vineri, la conferința de presă. Și astăzi. Cu foarte mare atenție! Și nu știu de ce să mă îngrozesc mai tare! Mai întâi, este șocant cinismul cu care vorbiți despre românii morți de COVID... Ca despre niște stocuri de mărfuri! Apoi, este grețoasă viteza cu care, din apostolii transparenței, ați devenit un soi de comisari politici ai secretomaniei, capabili să explice o dramă națională ca pe o birocratică înșiruire de erori umane!

Ați inventat în locul adevărului simplu și clar. Adevăr pe care îl așteptau și îl meritau miile de familii care și-au pierdut un om drag în timpul pandemiei...", a declarat Sorin Grindeanu la finalul şedinţei din Plenul Camerei Deputaţilor.

Prim-vicepreşedintele PSD a afirmat că, în urmă cu doar câteva săptămâni, aflarea adevărului era „o chestiune de viață și de moarte” pentru USR-PLUS.

"Pentru care cereați demisia premierului Cîțu. Azi, îngroparea adevărului a devenit specialitatea tandemului Barna-Cioloș! De ce? Simplu! Între timp, au apărut câteva sute de posturi bănoase la șefiile și prin consiliile de administrație ale spitalelor țării... Care au devenit brusc prioritatea voastră existențială!

De aceea, ați pus în balanță mărețele percepte pe care le-ați tot predicat... Într-o parte, erau 5000, 7000 sau 10000 de morți ascunși!... În cealaltă parte, niște joburi la stat, foarte bine plătite! Ce a ales să facă USR-PLUS este astăzi o întrebare retorică... Ați decis să vă înmormântați principiile... Banii... din joburile foarte bine plătite, de stat, pe care le înfierați ritualic pe când erați în Opoziție, au devenit brusc... extrem de interesanți!

Ați făcut un pseudo-raport, pervers și ticălos, din care aflăm că nimeni nu e de vină. Mai aveați puțin și scriați – negru pe alb - că morții sunt singurii răspunzători!", a mai declarat Sorin Grindeanu, potrivit Digi24.

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii, a anunţat, luni, că angajaţii ministerului, care au fost numiţi în funcţii de Nelu Tătaru, vor fi cercetaţi disciplinar pentru raportarea greşită a numărului de persoane decedate de COVID-19.

×
Subiecte în articol: Sorin Grindeanu Ioana Mihăilă
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close