Antena 3 CNN Politică Sorin Grindeanu, la Sinteza zilei: „Nu am teamă; nu ne oprește nimic să guvernăm”

Sorin Grindeanu, la Sinteza zilei: „Nu am teamă; nu ne oprește nimic să guvernăm”

Sorin Grindeanu, la Sinteza zilei: „Nu am teamă; nu ne oprește nimic să guvernăm”
20 Feb 2017   •   21:05

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, la Sinteza Zilei, de la Antena 3, că Guvernul pe care îl conduce va rămâne la Palatul Victoriei atâta timp cât va continua să adopte măsurile promise românilor, în programul de guvernare.

”Într-o lună de zile, Guvernul pe care îl conduc a avut trei voturi. Cel pe investitură, pe buget și cel pe moțiunea de cenzură. Acest guvern va rezista atâta timp cât ne vom ține de ce am promis românilor. Până la sfârșitul lunii martie mai avem 11 măsuri din programul nostru de guvernare pe care le avem de adoptat în Guvern. (..) Facem aceste lucruri care, dincolo de spectacol, se văd”, a spus premierul, amintind de gratuitatea pe căile ferate pentru studenți și de creșterea punctului de pensie.

Întrebat de Mihai Gâdea dacă îl îngrijorează dosarul de la DNA vizavi de Ordonanța 13, Sorin Grindeanu a afirmat că nu cunoaște pe ce se bazează ancheta și că nu se teme de nimic.

Grindeanu recunoaște: „Acesta a fost marele minus al nostru!”

”Sigur că mă preocupă când văd că parte din echipa pe care o conduc este chemată, în calitate de martor, la DNA. Nu avem nimic de ascuns. Guvernul a actionat legal, am desecretizat stenograma ședinței din acea seara. (...) Nu am teamă, nici eu, nici colegii mei și nu ne oprește nimic să guvernăm în continuare”, a spus Sorin Grindeanu, la Antena 3.

Totodată, Grindeanu a subliniat că fondul problemei a rămas, deciziile CCR privind prevederile din Codul Penal fiind obligatorii.

Trimitem cerere oficială la Bruxelles privind accesarea de fonduri europene pentru penitenciare

"Domnul prim-vicepreşedinte (n.r. - al Comisiei Europene) Timmermans ştia exact şi situaţia legat de penitenciare, a vizitat în trecut penitenciare în România. (...) S-a oferit să ajute Guvernul Cioloş pe fonduri europene şi acesta a spus că nu este nevoie. (...) Noi avem nevoie şi săptămâna asta o să trimitem cerere oficială pentru a accesa fonduri europene pentru renovare şi pentru tot ceea ce înseamnă condiţii în penitenciare. Consider că este o oportunitate pe care nu avem voie să o ratăm. (...) Este o bucată din ceea ce avem de făcut pentru a rezolva ceea ce pare iminent, acea sentinţă pilot a CEDO. (...) Nu noi am calculat cele 80 de milioane de euro anual, a fost calculul făcut de guvernul tehnocrat, în speţă de doamna ministru Prună. (...) Un calcul făcut de dânsa, nu ştiu dacă pe colţul mesei sau nu, dar făcut de dânsa", a declarat Grindeanu la Antena 3. 

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close