Antena 3 CNN Politică Sorin Grindeanu, mesaj pentru opoziție: Nu faceți altceva decât să le refuzați românilor dreptul la dezvoltare

Sorin Grindeanu, mesaj pentru opoziție: Nu faceți altceva decât să le refuzați românilor dreptul la dezvoltare

Sorin Grindeanu, mesaj pentru opoziție: Nu faceți altceva decât să le refuzați românilor dreptul la dezvoltare
Sursa foto: Foto: Antena 3
13 Mar 2017   •   16:25

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, în plenul Parlamentului, că prin acțiunile sale, opoziția nu face altceva decât să le refuze românilor dreptul la dezvoltare, după ce a fost chemat să dea explicații în fața aleșilor pe tema ordonanțelor 6 și 9.

Totodată, premierul a ținut să le reamintească colegilor din Opoziție că PSD-ul a câștigat alegerile și că Guvernul nu va înșela așteptările românilor.

”Mă uit la colegii din PNL și le spun că voi răspunde la orice critică din partea lor, atâta timp cât vor fi însoțite de argumente reale. Nu voi răspunde la fumigene politice. Astăzi nu vorbim despre economie sau despre situaţia din Europa, ci despre Ordonanţele 6 şi 9, pe care, cu tot respectul, eu cred că nu le-aţi citit prea bine. Sunt două lucruri pe care vreau să vi le spun de la început. Primul - PSD-ul a câştigat alegerile, iar eu sunt astăzi, aici, în faţa dumneavoastră, pentru că românii au avut încredere în programul de guvernare. (...) Al doilea - a trecut o lună de la ultima noastră întâlnire, am promis că Guvernul pe care îl conduc lasă scandalul şi se întoarce la treabă. Şi aşa am făcut (...) Prin demersul dumneavoastră nu faceți altceva decât să le refuzați românilor dreptul la dezvoltare”, a spus Sorin Grindeanu, în Parlament.

”Suntem datori să le asiguram tuturor cetațenilor accesul la un pachet minim de servicii comunitare, fie că sunt la țară, sau la oraș. Toate aceste lucruri nu se fac cu vorbe, ci cu prioiecte serioase. Aceasta este rațiunea pentru care am decis să inițiem etapa a doua a programului național de dezvoltare locală. Peste 9500 de obiective de investiții vor fi finanțate prin acest program în următorii patru ani, fie că vorbim de lucrări de apă, canalizare, drumuri, iluminat public sau infrastructură școlară sau medicală”, a mai spus Grindeanu, în Parlament.

Grindeanu a răspuns şi acuzaţiei PNL privind alocarea celor 30 de miliarde de lei credite de angajament. 

"M-aţi întrebat cum am ajuns la această sumă. Doamna vicepremier Sevil Shhaideh nu are niciun pix fermecat, iar această sumă este doar rezultatul solicitărilor de proiecte venite din partea primăriilor în guvernarea trecută, adică şi a primarilor PNL. Ce să înţeleg acum - că nu mai vreţi să finanţăm acele proiecte începute anul trecut? În anul 2016 au fost depuse peste 6.000 de solicitări de finanţare pentru realizarea de obiective de investiţii în toate domeniile eligibile, al căror necesar a fost calculat la o valoare totală de 29,7 miliarde de lei. Ca urmare, aceşti bani nu reprezintă o sumă uriaşă sau o alocare netransparentă de fonduri, ci e suma proiectelor depuse de primarii din toată ţara, inclusiv primarii PNL. De asemenea, cele 30 de miliarde nu sunt cash, ci vorbim despre credite de angajament. (...) Banii de la buget vor fi daţi pe măsură ce lucrările vor fi executate, verificate şi autorizate. Un alt lucru pe care l-aţi reclamat este modul în care va fi realizată selecţia proiectelor. Toate proiectele finanţate prin PNDL sunt şi vor fi postate pe site-ul Ministerului Dezvoltării. (...) Selecţia se face în funcţie de calitatea proiectelor pe care primăriile din ţară le vor depune şi după criterii bine stabilite prin HG 624 din 2015", a menţionat premierul. 

 

×
Subiecte în articol: Sorin Grindeanu 100 de minute
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close