Antena 3 CNN Politică Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, anunţă investiţii masive la CFR din bani europeni

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, anunţă investiţii masive la CFR din bani europeni

Ministrul Transporturilor anunţă investiţii masive la CFR, din bani europenei. Sorin Grindeanu i-a răspuns astfel lui Paul Stănescu care i-a cerut să reînnoiască toate trenurile companiei de stat.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, anunţă investiţii masive la CFR din bani europeni
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Emanuel Titus iliesi
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Apr 2023   •   14:49

Sorin Grindeanu şi Paul Stănescu au fost în vizită la fabrica de vagoane Astra, din Caracal.

"De 20 de ani, lucrurile - şi nu s-a investit de 20 de ani în această zonă - nu pot fi făcute peste noapte, ci trebuie apucate şi rezolvate pe rând.

Neinvestindu-se după Revoluţie aproape deloc, de aceea avem incidente pe calea ferată, faptul că nu s-a investit duce la o viteză a trenurilor în România care e poate una din cele mai scăzute din Europa în acest moment.

Iar investiţiile, atât pe zona de infrastructură, cât şi pe material rulant, în anii viitori, vor fi masive, din bani europeni", a declarat Sorin Grindeanu.

Citeşte şi: Sorin Grindeanu: "Ultimul lot al Autostrăzii Moldovei are de astăzi autorizație de construire!"

"Fabrica de vagoane din #Caracal reprezintă un model de succes pentru investițiile cu capital extern în #economia românească!

Îmi doresc ca, în anii următori, o mare parte dintre vagoanele Companiei Naționale Feroviare de transport marfă să fie achiziționate din producția acestei fabrici.

Astfel de unități de producție reprezintă un exemplu de investiție pe care ni-l dorim multiplicat în economia României.

În urmă cu 6 ani, #fabrica a fost cumpărată integral de o corporație americană, unul dintre cei mai importanți producători internaționali de vagoane și boghiuri de marfă, cu facilități de producție în Polonia, România și Turcia.

Astfel a fost modernizată această capacitate românească de producție, care, pe parcursul a 50 de ani, a fabricat și a exportat în Franța, Cehia, Slovacia, Germania și Ungaria, peste 70.000 de #vagoane de marfă.

În prezent, fabrica de la Caracal este una dintre cele mai mari fabrici de vagoane de marfă din lume, iar produsele acesteia sunt exportate în toată Uniunea Europeană și în Marea Britanie.

Foarte important este impactul pozitiv pentru economia locală. Peste 2.000 de #muncitori români lucrează pentru realizarea de vagoane intermodale, vagoane-cisternă, vagoane pentru transport oțel, vagoane pentru transport auto, vagoane acoperite, vagoane buncăr, boghiuri", a scris Sorin Grindeanu într-o postare pe Facebook.

Fabrica de vagoane din #Caracal reprezintă un model de succes pentru investițiile cu capital extern în #economia...

Publicată de Sorin Grindeanu pe Miercuri, 19 aprilie 2023

×
Subiecte în articol: Sorin Grindeanu CFR PSD Paul Stănescu
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close