Antena 3 CNN Politică Sorin Grindeanu: ”Negocierile continuă. Azi ne-am concentrat pe lipsa resurselor bugetare”

Sorin Grindeanu: ”Negocierile continuă. Azi ne-am concentrat pe lipsa resurselor bugetare”

Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD, a anunțat care este rezultatul negocierilor pentru guvernare. Acesta a precizat că vor mai urma întâlniri pentru negociere, pentru că astăzi discuțiile s-au focusat pe lipsa resurselor bugetare.

Sorin Grindeanu: ”Negocierile continuă. Azi ne-am concentrat pe lipsa resurselor bugetare”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    10 Noi 2021   •   15:01

”Negocierile continuă pe domenii de activitate, dar prima întâlnire de astăzi a fost concentrată pe ceea ce înseamnă lipsa resurselor bugetare într-o perioadă în care statul trebuie să fie alături de cetățeni, pentru că știm și vedem cu toții cum scade nivelul de trai al românilor, iar noi ne dorim să venim cu venituri în plus la bugetul de stat, nu doar să facem cheltuieli.

Noi ne dorim să creștem salariul minim de la 1 ianuarie, să mărim pensia minimă de la 800 la 1.000 de lei, să mărim cu 11% punctul de pensie, iar alocațiile să fie conform legii. Pentru asta, am venit cu propuneri, care vor fi discutate în perioada următoare, pentru a crește veniturile statului.

Propunerile PSD pentru aducerea veniturilor la bugetul de stat

Prima dintre ele ar fi cea legată de taxarea luxului, dacă putem să vorbim așa, și aici nu este un lucru pe care îl inventăm noi. Toate țările civilizate au o asemenea taxare a luxului. (...) E o intenție pe care noi am declarat-o astăzi, nu e niciun fel de impunere. 

Știm că România are cea mai mică rată de colectare la nivelul UE. Este un lucru absolut necesar să-l corectăm. Dacă vreți, putem să aplicăm și soluții pe care le-au aplicat și colegii noștri de la sud de Dunăre.

(...) E nevoie de un efort național pentru combaterea evaziunii fiscale. Este inadmisibil ca și acum, la ani buni, scanner-ele, pe care tot statul român le-a luat, să stea nefolosite, iar contrabanda este în floare în România.

Să știți că nu suntem de acord cu eliminarea facilităților pentru cercetare, IT și construcții. Impactul pe care noi l-am calculat ar fi unul care nu ar da cu plus”, a declarat Sorin Grindeanu.

×
Subiecte în articol: Sorin Grindeanu
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close