Antena 3 CNN Politică Sorin Grindeanu: "Oricine încalcă legea, plătește. Indiferent că îl cheamă Ciolacu sau Grindeanu"

Sorin Grindeanu: "Oricine încalcă legea, plătește. Indiferent că îl cheamă Ciolacu sau Grindeanu"

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a spus că oricine încalcă legea trebuie să plătească. "Mai mult, dacă este persoană publică trebuie să vină și cu scuze", a spus Grindeanu, întrebat despre cazul liderilor PSD fotografiați într-un restaurant din Buzău.

Sorin Grindeanu: "Oricine încalcă legea, plătește. Indiferent că îl cheamă Ciolacu sau Grindeanu"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    25 Oct 2020   •   15:00

„Din punctul meu de vedere, oricine încalcă legea, plătește. Indiferent cum îl cheamă, că îl cheamă Marcel Ciolacu sau Sorin Grindeanu, trebuie să plătească”, a spus Sorin Grindeanu, întrebat despre cazul de la Buzău, unde mai mulți lideri ai PSD, printre care și Marcel Ciolacu, au fost fotografiați într-un restaurant, fără să respecte numărul maxim de persoane care pot sta la o masă.

Prim-vicepreședintele PSD a salut promptitudinea Poliției, pe care spune că nu a văzut-o în urmă cu câteva lui, când mai mulți membri ai Givernului Orabn au fost fotografiați fără mască la o întâlnire de la Palatul Victoria.

„Salut promtitudinea Poliției Române, în a ieși, nu doar prin acțiuni, ceea ce e foarte bine, ci și printr-o declarație de presă. E o promptitudine pe care sper să și-o mențină pentru orice caz pe care îl au de acum încolo, pentru că mu am văzut aceeași promptitudine și în urmă cu câteva luni. Dar țin să vă mai spun o dată: oricine încalcă legea în România, trebuie să plătească. Și mai ales trebuie dacă e persoană publică, din punctul meu de vedere, cu atât mai mult, trebuie să vină și cu scuze în fața românilor”, a mai spus Grindeanu.

Acesta a spus că „organele abilitate” sunt în măsură să stabilească dacă a fost încălcată legea în acest caz și a precizat că „din ce am văzut și eu, n-am participat la acea întâlnire, e o localitate aflată în scenariul verde”.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a acuzat, duminică, Guvernul Orban că folosește Poliția pentru scopuri politice. Liderul social-democrat susține că va plăti amenda, după ce a fost fotografiat, alături de mai multe persoane, la o masă într-un restaurant din Buzău.

„În fapt, lucrurile stau așa: județul Buzău este în scenariul verde, fapt pentru care este permisă operarea restaurantelor la interior. De asemenea, conform legii, la masă nu este obligatorie purtarea măștii. Am luat masa împreună cu familia mea, iar, la un moment dat, au venit mai mulți colegi la masă cu noi. Știu că nu ar fi trebuit să se întâmple acest lucru, chiar și pentru câteva minute. De aceea, am transmis astăzi dimineață poliției toate datele celor care au fost la masă. Voi plăti amenda. Este o regulă pe care trebuie să o respectăm toți”, a mai scris social-democratul pe rețeaua de socializare.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Române, comisarul Georgian Drăgan, a declarat că polițiștii din Buzău au fost sesizați cu privire la prezența mai multor persoane într-un restaurant din Sărata Monteoru, printre care și președintele Camerei Deputaților.

Potrivit acestuia, polițiștii care au ajuns la restaurant au găsit 6 persoane, 3 în interior și 3 în exteriorul locației, iar ulterior au fost identificate și amendate toate persoanele participante.

„3 dintre cele 6 persoane erau reprezentanți ai operatorului economic și s-a constatat că aceștia nu purtau mască de protecție, în locurile în care acest lucru era obligatoriu, astfel că au fost sancționate contravențional. Ulterior, au fost efectuate verificări, în urma cărora au fost identificate toate persoanele care apar în imaginile din spațiul public, acestea fiind sancționate contravențional, pentru că erau mai mult de 6 persoane la o masă”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliției Române.

În imaginile publicate de presa locală din Buzău, alături de Marcel Ciolacu, la masă sunt și fostul premier Mihai Tudose și Lucian Romașcanu.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Sorin Grindeanu Marcel Ciolacu
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close