Antena 3 CNN Politică Sorin Grindeanu anunţă comasări de instituţii din subordine: Spitalele ar urma să ajungă la Sănătate | "Ministerul Transporturilor nu e Ministerul Sănătății”

Sorin Grindeanu anunţă comasări de instituţii din subordine: Spitalele ar urma să ajungă la Sănătate | "Ministerul Transporturilor nu e Ministerul Sănătății”

Spitalele care se află în subordinea sau în coordonarea Ministerului Transporturilor trebuie să meargă ori la Ministerul Sănătății, ori la autoritățile locale, ori la Universitățile de Medicină, spune Sorin Grindeanu: „Ministerul Transporturilor nu e Ministerul Sănătății”.

Sorin Grindeanu anunţă comasări de instituţii din subordine: Spitalele ar urma să ajungă la Sănătate | "Ministerul Transporturilor nu e Ministerul Sănătății”
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Valentina Sarosi
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Oct 2023   •   11:48

"În acest moment, e în lucru o reorganizare. Sunt 53 de instituții aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor. Eu am format o echipă la nivel de minister, condusă de secretar de stat și de secretarul general, astfel încât să reducem din acest număr de instituții din subordinea ministerului.

Și vom fi capabili, în perioada imediat următoare, să prezentăm primului ministru această reducere pe care o facem. Să știți că voi continua, și mulțumesc sprijinului dat de către vicepremierul Marian Neacșu, să cred că spitalele care se află în subordinea sau în coordonarea Ministerului Transporturilor trebuie să meargă la Sănătate, ori la Ministerul Sănătății, ori la autoritățile locale, ori la Universitățile de Medicină. Ministerul Transporturilor nu e Ministerul Sănătății”, spune Sorin Grindeanu.

El subliniază că un alt exemplu de comasări sunt cele legate de instituții de control sau verificări.

"Fie că vorbim de naval sau de feroviar, ei au instituții diferite; eu consider că trebuie să fie una singură.

O să aud în perioada următoare și o să auziți și dumneavoastră din partea multora să spună: Domnule, nu respectăm diverse directive europene, ș.a.m.d.

Ba le respectăm și o să respectăm tot cadrul normativ, iar ținta este ca cel puțin jumătate din aceste instituții de care vă aminteam să fie la Ministerul Transporturilor, să fie comasate, parte dintre ele transferate. Vă aminteam de spitale”, încheie ministrul Transporturilor.

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close