Antena 3 CNN Politică Sorin Oprescu: Dacă ajung în turul 2, am siguranţa că o să câştig (VIDEO)

Sorin Oprescu: Dacă ajung în turul 2, am siguranţa că o să câştig (VIDEO)

Sorin Oprescu: Dacă ajung în turul 2, am siguranţa că o să câştig (VIDEO)
Sursa foto: Sorin Oprescu
24 Oct 2009   •   21:40

Sorin Oprescu, primar al Capitalei şi candidat în cursa pentru Cotroceni, a vorbit sâmbătă seara, în cadrul emisiunii Q&A, moderată de Alessandra Stoicescu, despre viitoarea campanie electorală şi proiectele pe care le propune electoratului. Deşi a promis că va rămâne în funcţia de primar al Capitalei şi nu se va angaja în cursa prezidenţială, Sorin Oprescu s-a răzgândit, pentru că, în viziunea sa, orice i se poate ierta unui doctor, mai puţin indiferenţa.

El se bazează în continuare şi pe votul bucureştenilor, cărora le lasă peste 20 de şcoli complet renovate până la sfârşitul anului 2009 şi alte 101, despre care există certitudinea finalizării lucrărilor până la sfârşitul anului 2010, peste 300 de străzi reparate şi un proiect viabil pentru autostrada suspendată, care ar trebui să relaxeze traficul rutier în Capitală.

Oprescu consideră prematur să propună un alt nume, care să ocupe funcţia de primar general, în cazul în care va ieşi învingător din campania electorală. El se va întoarce la funcţia pe care o deţine dacă nu va izbuti să treacă de turul 1 al alegerilor, dar spune că dacă ajunge în turul 2, va câştiga cu siguranţă alegerile.



Sorin Oprescu propune românilor un plan scurt, de patru luni, pentru ieşirea din criză şi are în vedere menţinerea TVA-ului la cota de 19% pentru toate produsele, exceptând alimentele de bază, care ar beneficia de o reducere. De asemenea, în calitate de preşedinte, Sorin Oprescu vizează realizarea unui plan eficient pentru stimularea sistemului sanitar şi a agriculturii şi înfiinţarea unui institut însărcinat cu realizarea unei strategii naţionale de dezvoltare a României.

Sorin Oprescu s-a gândit şi la o modificare a sistemului juridic. El propune un sistem de legi care să prevadă circumstanţe agravante pentru persoanele care deţin funcţii publice şi sunt acuzate de fapte de corupţie.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu candidat prezidentiale
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close