Antena 3 CNN Politică Sorin Oprescu promite două centre universitare noi la marginea Bucureştiului, în viitorul mandat

Sorin Oprescu promite două centre universitare noi la marginea Bucureştiului, în viitorul mandat

Sorin Oprescu promite două centre universitare noi la marginea Bucureştiului, în viitorul mandat
Sursa foto: Foto: INTACT Images
12 Mai 2012   •   20:13

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, sâmbătă, la Congresul Studenţilor din România, că în viitorul său mandat de primar va dezvolta două centre universitare la marginea Bucureştiului, dotate cu toate utilităţile.
   
"Primăria şi-a propus să vă asigure infrastructura de a trăi în acest oraş", le-a mai spus el studenţilor.
   
Oprescu a declarat că în cei 22 de ani de la "marea epilepsie" din 1990, când toţi tremurau de frică, s-a strâns un întreg portofoliu de probleme, pe care statul  nu s-a mai gândit să le rezolve.
   
Susţinând că statul a urmărit şi nu a intervenit în dezvoltarea neplanificată a economiei, Oprescu a menţionat că cel mai mare economist din istorie a fost Cristofor Columb. "Nu ştia unde pleacă, nu ştia unde o să ajungă şi totul s-a întâmplat pe bani publici", a menţionat edilul.
   
"Sarcina generaţiei mele şi a generaţiei care vine este de a vă asigura parametrii în care să puteţi să realizaţi ceea ce dumneavoastră vă doriţi în mod legitim",  a arătat primarul general.
   
El le-a spus studenţilor că nu face aceste afirmaţii pentru a administra "limbi de catifea" auditoriului. "Sunt la vârsta curajului maxim", a adăugat Oprescu.
   
Referitor la diploma de participare pe care a primit-o de la organizatori, Oprescu a spus o glumă despre modul în care Dumnezeu a împărţit inteligenţa.
   
Astfel, el a povestit cum Dumnezeu l-a pus pe Sfântul Petru să împartă inteligenţa dintr-un cazan care se afla în curte, mai întâi cu polonicul şi, mai apoi, pentru că aceasta se împuţina, cu lingura de supă şi linguriţa de desert.
   
Sorin Oprescu a spus că, la sfârşit, când nu a mai rămas inteligenţă în cazan, Dumnezeu i-a spus lui Petru să dea, în schimb, câte o diplomă.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close