Antena 3 CNN Politică Sorin Ovidiu Vîntu, despre acțiunile lui Liviu Dragnea din ultima vreme: „A făcut două prostii uriașe”

Sorin Ovidiu Vîntu, despre acțiunile lui Liviu Dragnea din ultima vreme: „A făcut două prostii uriașe”

Sorin Ovidiu Vîntu, despre acțiunile lui Liviu Dragnea din ultima vreme: „A făcut două prostii uriașe”
Sursa foto: Foto: Facebook
24 Ian 2017   •   08:39

Sorin Ovidiu Vîntu a lansat și el un atac la adresa președintelui Camerei Deputaților Liviu Dragnea, despre care spune că a făcut două mari greșeli în ultima perioadă.

"Prima prostie uriașă a lui Liviu Dragnea a constituit-o lipsa totală de autonomie pe care i-a impus-o lui Grindeanu, lucru demonstrat de atitudinea penibilă de a-l accepta în timpul ședinței Guvernului al cărui premier era el, cel prezent, și nu Dragnea sau Iohannis. A doua prostie uriașă a fost tentativa de a trece fraudulos, printr-o ordonanță de urgență, un decret de grațiere și niște modificări la Codul Penal și de procedură penală, folosind drept pretext supra-aglomerarea și condițiile subumane din penitenciare. Am folosit termenul de fraudulos nu în accepțiunea lui penală ci în înțelesul moral al demersului comis prin cele două acte normative.

Maniera la care s-a procedat este de tip mahala, pe sub masă și prin batistă. O coterie de hoți de găini care se furișează în toiul nopții să umfle orătăniile din curțile vecinilor, transformând astfel un act de clemență socială (mă refer la grațiere) într-o ordinărie de bodegă. În locul unei asumări politice transparente care să se încadreze într-o nouă și necesară abordare a filosofiei penale a respectivelor acte normative, ne-am trezit cu o fleașcă de decret de care nu beneficiază nici măcar găinarii și cu niște modificări la codul penal a căror singură “virtute” este starea de liniște de care are nevoie Dragnea pentru a pune în aplicare programul PSD, pe care numai el îl știe. Fără ca disprețul pentru Iohannis să scadă, înțelegând meschinăria motivelor care-l mână în luptă, apreciez totuși intervenția lui în această problemă.", a scris Vîntu pe blog-ul său.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close