Antena 3 CNN Politică Sorina Pintea încasează o nouă lovitură! Președintele PSD Maramureș cere să fie suspendată din partid

Sorina Pintea încasează o nouă lovitură! Președintele PSD Maramureș cere să fie suspendată din partid

Președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, anunță că va cere suspendarea din partid a Sorinei Pintea, ca urmare a arestării ei într-un dosar de corupție, precizând că va cere modificarea Statutului PSD, astfel încât „actele de corupție să fie pedepsite asupru din punct de vedere politic”

Sorina Pintea încasează o nouă lovitură! Președintele PSD Maramureș cere să fie suspendată din partid
Sursa foto: Gabriel Zetea/Facebook
01 Mar 2020   •   14:53

„Sunt șocat de acuzațiile care sunt îndreptate în aceste zile împotriva Sorinei Pintea. Am colaborat foarte bine în ultimii ani, politic și profesional, cu managerul de spital și ministrul Sorina Pintea și tocmai de aceea aceste acuzații vin că un șoc personal. Am încredere că Justiția din România va face lumina în acest caz și sper că familia Sorinei să fie tare și să treacă peste acest moment extrem de dificil. Familia să ( Ovidiu, Ionuț, Cătălin și Simina) a fost alături de Sorina și în ultimele săptămâni când o boală gravă o ținea departe de viață publică și sper că Dumnezeu să le dea înțelepciunea să treacă sănătoși peste această cumpăna”, a scris, duminică, pe Facebook, Zetea.

Liderul PSD Maramureș a mai spus că va căuta un înlocuitor pentru Sorina Pintea la conducerea Spitalului din Baia Mare.

„Sunt Președintele Consiliului Județean Maramureș și Președintele PSD Maramureș și am obligația de a lua măsuri concrete în zilele care urmează. Voi propune, luni, elaborarea unui act administrativ pentru instalarea unui manager interimar la Spitalul Județean de Urgență "Doctor Constantin Opriș" din Baia Mare care să asigure bună funcționare a spitalului în condițiile de restricționare a accesului în spital din cauza coronavirusului și vom demara o anchetă a Corpului de Control al Consiliului Județean la Serviciul de achiziții publice a spitalului. Voi propune, de asemenea, suspendarea din PSD a doamnei Pintea și a tuturor celor care ar putea avea legătură cu acest caz până la soluționarea în instanțele de judecată a acuzațiilor. Voi cere Conducerii Centrale Interimare a PSD modificarea Statutului PSD pentru implementarea imediată a unui set de măsuri pentru că actele de corupție să fie pedepsite aspru din punct de vedere politic. Cei care fac parte din PSD trebuie să fie în primul rând oameni cinstiți iar PSD are obligația de a fi în prima linie a luptei anticorupție în România!”, a adăugat Gabriel Zetea.

Tribunalul Bucureşti a decis, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, în prezent manager al Spitalului din Baia Mare. Decizia nu este definitivă. Ea este acuzată că a luat de mită sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, bani ce reprezintă un procent de 7% din valoarea unui contract.

 

×
Subiecte în articol: Gabriel Zetea Sorina Pintea
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close