Antena 3 CNN Politică Şova: USL se aşteaptă la o participare la vot de 52% în ciuda dublului boicot

Şova: USL se aşteaptă la o participare la vot de 52% în ciuda dublului boicot

Şova: USL se aşteaptă la o participare la vot de 52% în ciuda dublului boicot
Sursa foto: Foto: Antena3
29 Iul 2012   •   23:02

Senatorul PSD Dan Şova a susţinut că peste 48% dintre români şi-au exercitat dreptul de a vota până la ora 22,00, potrivit numărătorii paralele a USL, liderii Uniunii aşteptându-se ca până la momentul închiderii secţiilor de votare să se înregistreze o prezenţă la urne de 52%.
   
''La ora 22,00 numărătoarea noastră indică o participare la vot de peste 48%. Este o participare extraordinară. Un mesaj fantastic dat de români. În acest moment, din opt ani de coşmar au mai rămas fix 45 de minute, în care putem scăpa definitiv de Traian Băsescu, putem să îl trimitem acasă. (...) Estimările noastre sunt că vom face peste 52% la ora 23,00.(...) Fac apel către toţi membrii USL, către toţi românii de bună-credinţă şi către toţi românii care doresc să scăpăm de Traian Băsescu să nu slăbim ritmul, să meargă în continuare la vot şi să încheiem opt ani de scandal cu Traian Băsescu'', a spus acesta, duminică, într-o conferinţă de presă.


Şova a reamintit faptul că cetăţenii îşi pot exprima opţiunea de vot până la ora 23,00, însă, dacă nu au apucat să voteze, dar se află în secţie, o pot face şi după această oră.
   
''În marile oraşe sunt cozi la toate secţiile de votare. Cine se află în secţiile de votare la ora 23,00 are dreptul, conform legii, să voteze'', a subliniat Dan Şova.
   
Senatorul social-democrat a susţinut că USL se aşteaptă la o participare la vot de 52% în ciuda dublului boicot - cel al preşedintelui suspendat Traian Băsescu şi al PDL, precum şi cel al cetăţenilor maghiari din România.
   
''Am fost cu toţii puşi într-o situaţie foarte dificilă - un prag inexistent în Europa, foarte greu de obţinut. Acest prag ne-a fost impus în condiţiile unui dublu boicot  - pe de-o parte gaşca lui Traian Băsescu, pe de cealaltă boicotul maghiar'', a subliniat Şova.

×
Subiecte în articol: dan sova
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close