Antena 3 CNN Politică SPP se plânge că a primit un buget prea mic şi că nu are bani pentru sediul de 30 milioane de euro

SPP se plânge că a primit un buget prea mic şi că nu are bani pentru sediul de 30 milioane de euro

SPP se plânge că a primit un buget prea mic şi că nu are bani pentru sediul de 30 milioane de euro
Sursa foto: Lucian Pahonþu
05 Ian 2010   •   14:47

Directorul SPP, Lucian Pahonţu s-a plâns, marţi, după discuţiile din Comisiile reunite de apărare că instituţia pe care o conduce va dispune de un buget cu 60 de milioane de lei mai mic decât cel solicitat. El a mai reclamat că SPP nu dispune decât de 19% din suma necesară pentru construcţia noului sediu, evaluată la peste 30 milioane uro.

Pahonţu a explicat că bugetul este împărţit pe trei priorităţi, respectiv îndeplinirea misiunilor, pregătirea oamenilor şi asigurarea părţii logistice pentru continuarea obiectivului de construire a noului sediu al instituţiei.

Şeful SPP a mai atras atenţia că Serviciul a primit doar 19% din cât solicitase pentru construcţia noului sediu, el precizând că resursele financiare trebuie distribuite atent.

În prezent, compania Bog?Art în asociere cu Regia Autonomă Rasirom au câştigat licitaţia pentru construcţia noului sediu al SPP, valoarea contractului fiind de 135,98 milioane de lei, fără TVA. În 2007, SPP a primit de la Ministerul Apărării 17 mii de metri pătraţi între Palatul Cotroceni şi restaurantul Golden Blitz, dar şi bani de la Guvern să-şi facă un sediu nou.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: SPP buget sediu
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close