Antena 3 CNN Politică Start în alegerile interne ale filialelor PDL, dublat de recensământ al membrilor de partid

Start în alegerile interne ale filialelor PDL, dublat de recensământ al membrilor de partid

Start în alegerile interne ale filialelor PDL, dublat de recensământ al membrilor de partid
Sursa foto: Gheorghe Flutur
19 Apr 2010   •   15:18

PDL dă startul pe data de 27 aprilie la alegeril interne care se vor desfăşura la nivelul propriilor organizaţii judeţene. Cu această ocazie, conducerea democrat-liberală va efectua şi un recensământ al membrilor de partid, a anunţat vicepreşedintele Gheorghe Flutur. În ceea ce priveşte modul de alegere pe listă al celor patru primvicepreşedinţi, obiect de critici din partea preşedintelui Traian Băsescu, flutur a rătat că ar putea fi analizat din nou la Colegiul Director din luna mai.
"PDL este un partid deschis, democratic. Am parcurs toate procedurile şi nu excludem să discutăm lucrurile care vin în îmbunătăţirea unui proiect de statut- pentru că este un proiect de statut - dar acest lucru trebuie făcut în forul în care s-a discutat. Avem acest Colegiu Director şi în luna mai. Este posibil să discutăm, dar nu am hotărât dacă vor discuta sau nu aceste lucruri. Suntem un partid care ţin seama de toate observaţiile", a spus vicepreşedintele PDL.
Întrebat dacă subiectul votului uninominal pentru conducerea partidului a fost ridicat în şedinţa Biroului Permanent Naţional, Flutur a declarat că acest aspect nu a fost luat în dezbatere.
"Cred că în forul în care s-a mai discutat se poate relua această discuţie, până la Convenţie, ca să intrăm cu un statut bun", a adăugat el.
În schimb, calendarul alegerilor interne la nivelul filialelor se va finaliza în duminica dinaintea Convenţiei Naţionale din 16 iulie, el urmând să se desfăşoare de jos în sus aşa cum s-a stabilit la ultimul Consiliu Naţional de Coordonare.
"PDL urmăreşte şi un recensământ al membrilor PDL, cu întocmirea fişelor de înscriere şi primirea de carnete de membru de partid", a mai anunţat vicepreşedintele PDL.
Alegerile interne din PDL vor începe la nivelul celor peste 20.000 de secţii de votare, aşa cum e organizat partidul în prezent, în perioada 27 aprilie - 23 mai.
Între 24 mai - 13 iunie vor fi alegeri în Birourile Permanente locale, comune şi oraşe.
În noile structuri create prin statut, colegiile uninominale, vor începe alegerile în perioada 14 iunie - 24 iunie, iar alegerile în Birourile Permanent Judeţene vor fi între 25 iunie - 11 iulie.
În perioada 16 - 17 iulie vor avea loc Convenţia Naţională a partidului şi Consiliul Naţional de Coordonare în cadrul cărora se va alege noua conducere centrală a PDL - preşedintele, prim-vicepreşedinţii, vicepreşedinţii, secretarii executivi, secretarul general şi secretarii generali adjuncţi.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: alegeri filiale recensamant
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close