Antena 3 CNN Politică Statutul PDL, adoptat în CNC. Edilii ar dori mai multe posturi în conducere: ?Noi suntem talpa?

Statutul PDL, adoptat în CNC. Edilii ar dori mai multe posturi în conducere: ?Noi suntem talpa?

Statutul PDL, adoptat în CNC. Edilii ar dori mai multe posturi în conducere: ?Noi suntem talpa?
Sursa foto: Gheorghe Falcã
09 Apr 2010   •   13:01

Membrii Consiliului Naţional de Coordonare al PDL au adoptat, vineri, noul statut al partidului, baza de organizare a alegerilor pentru noua conducere centrală. Statutul a primit doar un vot împotrivă din totalul celor 640 de delegaţi. PDL a adoptat şi regulamentul de organizare teritorială a partidului, cu unanimitate de voturi.
Statutul PDL propune o nouă structură de conducere, puţin mai stufioasă decât actuala: un preşedinte de partid, patru prim-vicepreşedinţi în loc de doi, secretarul general, 3 secretari generali adjuncţi ce vor fi desemnaţi pe regiuni istorice, 15 vicepreşedinţi, 6 secretari executivi subordonaţi Biroului Permanent Naţional şi 8 secretari executivi pe domenii concrete de specialitate.
Liderul PDL, Emil Boc a lăudat noul statut apreciind că reprezintă un element de vitalitate pentru partid şi va influenţa modul de organizare al formaţiunii în perioada următoare.
În timpul Consiliului, un edil a solicitat conducerii centrale să se aloce trei locuri în forurile de conducerea ale partidului şi aleşilor locali.
"Noi suntem talpa, acolo, la locurile noastre de muncă, muncim şi electoral şi administrativ. Vă rog să ne susţineţi să avem în forurile de conducere trei primari", şi-a pledat cauza primarul PDL.
Edilul Aradului, Gheorghe Falcă, membru al Comisiei de modificare a statutului, i-a amintit însă că această prevedere a fost luată în considerare, existând în altă formă în interiorul Statului.
"Avem un secretar executiv, ales de jos în sus, în cadrul Comisiei de administraţie şi dezvoltare regională şi locală. Conducătorul acestei comisii va avea rang de secretar executiv şi va face parte din conducere", a explicat Falcă.
De altfel PDL mai are şi Liga Aleşilor Locali, a cărei conducere va fi realizată din reprezentanţii consiliilor judeţene, primari şi consilieri locali, a precizat Falcă.
Prim-vicepreşedintele Theodor Stolojan a propus, la rândul său, ca preşedintele Consiliului seniorilor, un nou for stabilit de statutul PDL - din care fac parte acei membri PDL care au peste 65 de ani şi activitate meritorie în partid, să participe ca invitat în forurile de conducere ale partidului, ideea confirmată şi de Boc care a arătat că această prevedere este prinsă ca atare în noul statut.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CNC statut adoptare conducere
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close