Antena 3 CNN Politică Statutul, sursă de conflict în PNL. Orban: Îmi doresc să candidez pentru postul de prim-vicepreşedinte

Statutul, sursă de conflict în PNL. Orban: Îmi doresc să candidez pentru postul de prim-vicepreşedinte

Statutul, sursă de conflict în PNL. Orban: Îmi doresc să candidez pentru postul de prim-vicepreşedinte
Sursa foto: Ludovic Orban
15 Feb 2010   •   11:12

Modificarea statutului şi oportunitatea votului pe moţiuni sunt subiect de analize şi de cntroverse la PNL. Prim-vicepreşedinteşe PNL , Ludovic Orban a sugerat în acest sfârşit de săptămână că nu va candida împotriva lui Crin Antonescu dacă acesta renunţă la ideea impunerii unui vot în bloc pentru viitoarea echipă de conducere a partidului. Proiectul de statut şi organizarea viitorului Congres vor fi subiectele abordate astăzi în Biroul Politic şi în Consiliul Naţional Executiv.
Mărul discordiei este provocat de planul liderului PNL, Crin Antonescu de a avea o echipă de conducere aleasă pe bază de moţiuni şi nu pe candidaturi inviduale, uninominale ca în prezent.
Susţinut de o bună parte din vicepreşedinţii liberali , Antonescu mai intenţionează să desfiinţeze funcţia de prim-vicepreşedinte al partidului, deţinută, în prezent, de Ludovic Orban. Cel vizat de aceste schimbări s-a pronunţat deja împotriva unor asemenea modificări statutare.

""Eu consider că fiecare membru al conducerii PNL trebuie să fie ales în baza candidaturii individuale. (...) De ce să punem răul în faţă? Îmi doresc ca întreaga conducere să fie aleasă individual, iar eu să candidez la funcţia de prim-vicepreşedinte", a subliniat Orban, precizând că, "deocamdată", nu a luat în calcul eventualitatea desfiinţării funcţiei de prim-vicepreşedinte.

În privinţa încercării seniorului Mircea Ionescu-Quintus de a-l reconcilia cu Antonescu, prim-vicepreşedintele PNL a replicat că nu s-a certat cu preşedintele PNL.

"Nu avea ce împăcare să încerce, pentru că nu m-am certat nici cu domnul Antonescu, nici cu alţi colegi de-ai mei", a susţinut Orban, adăugând că este natural să existe diferenţe de opinii în PNL, deoarece este "un organism viu".

Antena3.ro

×
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close