Antena 3 CNN Politică Stelian Fuia: Sunt surprins că acest dosar reapare, după ce în 2012 am primit NUP

Stelian Fuia: Sunt surprins că acest dosar reapare, după ce în 2012 am primit NUP

Stelian Fuia: Sunt surprins că acest dosar reapare, după ce în 2012 am primit NUP
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    08 Ian 2014   •   15:55

Fostul ministru PDL al Agriculturii, Stelian Fuia, s-a arătat surprins de faptul că DNA a început urmărirea penală în cazul său şi a declarat că dosarul Fundulea nu are legătură cu activitatea lui politică.

 
"Sunt surprins, acest dosar nu are legătură cu activitatea mea politică. Dosarul are o vechime de opt ani cel puţin. Aceste acuzaţii se închiseseră în 2012 cu NUP (neînceperea urmăririi penale - n.r.), nu ştiu ce elemente noi au apărut acum. Surprinzător este că apare acest dosar, nu ştiu ce elemente noi au apărut pentru a se schimba rezoluţia, vom vedea. Important este că pentru activele supuse executării eu am făcut tot ce e posibil ca ele să rămână în domeniul public al statului. Eu am atatcat în justiţie ca director actul de execuţie şi, la ora actuală, dacă cineva este curios să verifice situaţia activelor de la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare a Plantelor Medicinale şi Aromatice Fundulea, putea vedea că şi astăzi aceste active sunt în domeniul public. Eu am o hârtie de la Ministerul Finanţelor care certifică că aceste active sunt şi astăzi în domeniul public al statului", a declarat, miercuri, fostul ministru PDL al Agriculturii, Stelian Fuia, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Fostul ministru al Agriculturii Stelian Fuia este urmărit penal pentru abuz în serviciu, în legătură cu vânzarea unor imobile aparţinând Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare a Plantelor Medicinale şi Aromatice Fundulea, prin care ar fi fost favorizaţi sora şi cumnatul acestuia. 
 
În acelaşi dosar sunt cercetaţi sora şi cumnatul acestuia, Alexandrina şi Daniel State, asociaţi la SC Procera Agrochemicals, acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial, în formă calificată.
 
Procurorii arată, în rezoluţia de începere a urmăririi penale, că Stelian Fuia, în calitate de director la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare a Plantelor Medicinale şi Aromatice (SCDPAM) Fundulea, "a omis îndeplinirea unui act de serviciu în cadrul unei proceduri de executare silită", fapt ce a permis vânzarea ilegală, printr-o licitaţie din 19 decembrie 2005, a unor imobile din patrimoniul statului către o persoană fizică, banii fiind plătiţi societăţii la care sora acestuia era asociat.

×
Subiecte în articol: Stelian Fuia
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close