Antena 3 Politică Ştirea Zilei: Băsescu s-a numit premier

Ştirea Zilei: Băsescu s-a numit premier

06 Mai 2010   •   20:16
Ştirea Zilei: Băsescu s-a numit premier

Preşedintele-premier a anunţat că FMI a ales "să aibă încredere" în guvernul său. Asta înseamnă că nu vor creşte TVA şi cota unică. În schimb: veniturile bugetarilor vor fi tăiate cu 25 la sută de la 1 iunie, iar salariul minim va redus la 600 de lei. Este previzibilă, a spus Băsescu, şi o reducere a pensiilor cu 15 la sută. Ajutorul de şomaj va fi tăiat cu 15 la sută. Vor fi reduse masiv şi subvenţiile, pentru utilităţi de exemplu.

În schimb, susţine Băsescu, guvernul său va plăti datoriile către firmele private, iar ministrul de interne şi cel de finanţe trebuie să reducă evaziunea fiscală, care a explodat după realegerea sa. Alternativa, a spus Băsescu, este creşterea fiscalităţii. Nu pune nimeni problema remanierilor, a insistat el.

Cele mai importante evenimente ale zilei sunt dezbătute pe larg în cadrul emisiunii ?Ştirea Zilei? alături de Gabriela Vrânceanu Firea.

Invitaţii din această seară sunt: Monica Tatoiu, Cristian Pârvulescu, Titus Corlăţean.
Tema Zilei ? ?Băsescu s-a numit premier?


PARTICIPAŢI LA DEZBATERI ŞI TRIMITEŢI COMENTARII SAU ÎNTREBĂRI PE www.antena3.ro/stirea_zilei
Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

Vedeţi transcriptul emisiunilor Antena 3

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close