Antena 3 Politică Stolojan, despre partidul său: PDL, făcut knock-out la alegeri. Revenirea nu se face peste noapte

Stolojan, despre partidul său: PDL, făcut knock-out la alegeri. Revenirea nu se face peste noapte

de M.Z.    |    09 Ian 2013   •   17:03
Stolojan, despre partidul său: PDL, făcut knock-out la alegeri. Revenirea nu se face peste noapte
Sursa foto: Foto: Agerpres

PDL a fost făcut "knock-out la alegerile parlamentare", iar revenirea partidului, după "o asemenea lovitură, nu se face, cum cred unii, peste o noapte, o săptămână sau o lună", este de părere europarlamentarul PDL, Theodor Stolojan.

"Cei care vorbesc acum sunt în general oameni care au venit de 1-2 ani în PDL şi care acum susţin opinia de a se face Convenţie cât mai repede. PDL are un statut care prevede clar că după alegerile parlamentare are loc convenţia partidului, unde au loc alegeri pentru conducerea partidului. PDL a luat o lovitură puternică la alegerile parlamentare, PDL a fost făcut knock-out la alegeri şi revenirea după o asemenea lovitură nu se face, cum cred unii, peste o noapte, peste o săptămână sau peste o lună. E un proces care va ţine o perioadă de timp", a precizat Stolojan, potrivit Mediafax.

Totuşi, europarlamentarul crede că PDL îşi va reveni, "dar nu atât de repede" cât şi-ar dori unii democrat-liberali.

Stolojan consideră, totodată, că trebuie menţinută o alianţă a forţelor de dreapta, inclusiv cu Forţa Civică, PNŢCD şi Partidul Noua Republică şi după aceasta trebuie discutat despre candidatul pentru prezidenţiale.

Theodor Stolojan a evitat să precizeze pe cine vede el drept candidat al democrat-liberalilor pentru funcţia de preşedinte al României.

În urma eşecului de la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012, PDL a avut pe 14 decembrie o reuniune a Colegiului Director la care s-a stabilit convocarea Consiliului Naţional de Coordonare (CNC) pentru 23 februarie 2013, când ar urma să se stabilească organizarea Convenţiei Naţionale Extraordinare a partidului pentru alegerea unei noi conduceri.

După şedinţa Colegiului Director, preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat că s-a decis ca pe parcursul lunii ianuarie şi februarie să se facă analize în fiecare organizaţie judeţeană, iar în 23 februarie să fie convocat Consiliul Naţional de Coordonare, care va stabili data unei Convenţii Naţionale extraordinare în luna mai.

În şedinţa Colegiului Director, singurele demisii au fost ale lui Cristian Preda, din funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL, şi Sever Voinescu, din funcţia de vicepreşedinte al partidului.

Cezar Preda, care anunţase că demisionează din funcţia de prim-vicepreşedinte, a revenit asupra demisiei.

Marţi, prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda l-a acuzat pe Sever Voinescu de "trădarea" partidului şi a susţinut că singurul lucru pe care îl poate cere acesta este să fie dat afară, Voinescu replicând: "Cine e acest Cezar Preda? Ca să-l pot băga în seamă trebuie întii să mă asigur că există. Există?".

Imediat, Cristian Preda, Theodor Paleologu şi Teodor Baconschi s-au declarat solidari cu Voinescu.×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close