Antena 3 CNN Politică Stolojan: Este posibil ca salariile şi pensiile bugetarilor să fie diminuate

Stolojan: Este posibil ca salariile şi pensiile bugetarilor să fie diminuate

Stolojan: Este posibil ca salariile şi pensiile bugetarilor să fie diminuate
30 Oct 2009   •   14:13

Bugetarii şi pensionarii ar putea să primească salarii şi pensii diminuate ca o posibilă soluţie de reducere a cheltuielilor. Deocamdată, ideea aparţine liderului PD-L, Theodor Stolojan şi nu a fost discutată nici măcar la nivel de partid cu ministrul de resort, Gheorghe Pogea. Totuşi, Stolojan a criticat indirect prestaţia actualului Guvern, explicând că o asemenea măsură ar fi necesară de vreme ce banii publici sunt prost gestionaţi. Mai mult decât atât, Stolojan susţine că în contextul actual, nici relaţiile cu Fondul Monetar Internaţional nu sunt tocmai bune, pentru că România nu mai prezintă garanţii că îşi poate îndeplini obligaţiile prevăzute în acordul de împrumut, până la sfârşitul anului.

"România, în situaţia actuală, nu mai prezintă garanţii (pentru FMI, n.r.) că-şi poate îndeplini celelalte obligaţii prevăzute în acordul de împrumut, până la sfârşitul anului", a declarat Stolojan la Realitatea FM. El a explicat că problema FMI este legată de capacitatea României de a-şi îndeplini de acum încolo obligaţiile.

În ceea ce priveşte capacitatea Guvernului în a onora plata pensiilor şi salariilor fără să recurgă la banii acordaţi de FMI, Stolojan a apreciat că rămâne la latitudinea Executivului Boc să judece şi să ia măsuri drastice de reducere a cheltuielilor care nu se referă la acest domeniu sau să reducă din cheltuielile cu pensiile şi salariile.

Întrebat dacă e posibil ca bugetarii şi pensionarii să primească salarii şi pensii diminuate, Stolojan a recunoscut că această ipoteză de lucru ar putea exista: "E posibil şi acest lucru pentru o perioadă relativ scurtă de timp până când România îşi reintră în ritmul normal.
Totuşi, el a precizat că soluţia nu a fost discutată la PDL, cu Gheorghe Pogea, dar este însă posibilă, deşi în România nu s-a apelat niciodată la aşa ceva. Totuşi, banii publici sunt prost gestionaţi, a atras atenţia Stolojan.

"Este încă mult de economisit din banul public până să ajungem la o asemenea soluţie", a mai spus oficialul PDL.

Antena 3



×
Subiecte în articol: Theodor Stolojan salarii pensii
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close