Antena 3 CNN Politică Stolojan, Monica Macovei, Cristi Preda şi Traian Ungureanu deschid lista PDL pentru PE

Stolojan, Monica Macovei, Cristi Preda şi Traian Ungureanu deschid lista PDL pentru PE

Stolojan, Monica Macovei, Cristi Preda şi Traian Ungureanu deschid lista PDL pentru PE
Sursa foto: monica macovei
30 Mar 2009   •   01:35

Fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, a confirmat că a acceptat să candideze pentru Parlamentul European din partea PD-L, decizia finală privind lista partidului urmând să fie luată în cadrul BPN de luni.

Anterior, surse politice au declarat pentru NewsIn că Macovei a acceptat oferta PD-L şi că ar urma să ocupe unul din primele trei locuri pe lista PD-L pentru europarlamentare, cel mai probabil imediat după Theodor Stolojan, care va deschide lista.

Fostul ministru al Justiţiei a declarat, pe 3 martie, că a primit din partea liderilor PD-L invitaţia de a candida pentru Parlamentul European şi că a solicitat o perioadă de gândire.
De altfel, prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan şi Monica Macovei vor fi însoţiţi de consilierul prezidenţial Cristian Preda şi jurnalistul Traian Ungureanu în deschiderea listei PDL pentru euroalegeri, potrivit unor surse din partid.

Cei patru sunt susţinuţi de conducerea centrală a partidului, respectiv Biroul Permanent Naţional, fiind primii pe lista PDL la alegerile pentru Parlamentul European.

Democrat-liberalii au stabilit ca pe locurile eligibile să se afle candidaţii PDL de pe locurile fruntaşe în clasificarea stabilită de cele opt regiuni de dezvoltare, au mai declarat, duminică, sursele citate.

Printre cei aflaţi în primele zece locuri pe listă s-ar mai putea afla, luând în calcul acest criteriu, Marian Jean Marinescu, susţinut de regiunea Sud-Vest, Iosif Matula ( regiunea Vest), Maria Petre, susţinută de organizaţia de femei, Rareş Niculescu ( regiunea Centru), Ene Dinga, fost ministru al Integrării.

La Bucureşti, au şanse de a ajunge pe un loc eligibil actualii europarlamentari Sebastian Bodu şi Alexandru Nazare, precum şi Irinel Hristu ( PDL Sectorul 1 ).

Lista finală a candidaţilor PDL la euroalegeri va fi finalizată luni, când va fi supusă votului Colegiului Director al partidului, care se va reuni la Palatul Parlamentului, începând cu ora 12.00.
Antena3.ro

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close