Antena 3 CNN Politică Stolojan nu este de acord cu propunerea PSD de numire a şefului DAE ca ministru

Stolojan nu este de acord cu propunerea PSD de numire a şefului DAE ca ministru

Stolojan nu este de acord cu propunerea PSD de numire a şefului DAE ca ministru
Sursa foto: Teodor Stolojan
04 Feb 2009   •   16:07

Prim-vicepreşedintele PD-L, Theodor Stolojan, a declarat miercuri că nu este de acord cu ridicarea în rang de ministru a şefului Departamentului pentru Afaceri Europene, Vasile Puşcaş în numele parităţii coaliţiei la nivel guvernamental, deoarece o asemenea acţiune implică un nou vot de învestitură în Parlament. Surse social-democrate susţin că PSD va propune PDL două variante de lucru: fie desfiinţarea postului de vicepremier şi transformarea şefului DAE într-un ministru cu portofoliu, fie crearea a două posturi de miniştri delegaţi, unul pentru afaceri europene , altul pe probele de administraţie.
"Păi, ce facem acum? Ar însemna să schimbăm structura Guvernului şi să mergem din nou în Parlament pentru un vot de învestitură", a spus declarat Stolojan, miercuri, pentru NewsIn.
Reprezentantul PDL a susţinut că PSD are în faţă două soluţii: fie Nica cumulează funcţiile de vicepremier şi cea de ministru de Interne, iar social-democraţii acceptă să fir reprezentaţi în Guvern cu un om mai puţin, fie se trece la desemnarea unui alt viceprim-ministru dacă doresc să rămână cu acelaşi număr de miniştri.
Calcule la PSD. Ministru plin sau delegat?
BPN şi Comitetul Executiv al PSD l-au validat marţi seară în unanimitate pe Dan Nica pentru a fi ministru de Interne, iar acesta îşi va păstra şi funcţia de vicepremier.
Cu această ocazie, liderul PSD, Mircea Geoană a anunţat că va propune în cadrul coaliţiei de guvernământ ca şeful DAE, Vasile Puşcaş, să aibă o calitate de ministru, astfel încât să existe o reprezentare paritară la nivelul Guvernului.
Potrivit unor surse social-democrate, conducerea PSD ar dori ca Puşcaş să devină ministru plin, cu portofoliu, şi nu unul delegat. O altă variantă de lucru luată în calcul de PSD în cazul în care PDL nu va fi de acord cu primul scenariu, se referă la desfiinţarea funcţiei de vicepremier şi crearea a două posturi de miniştri delegaţi la nivelul afacerilor europene şi administraţiei, care să fie împărţite de cele două partide.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ministru PSD guvern
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close