Antena 3 CNN Politică Stolojan: Premierul minte când spune că nu mai are bani pentru profesori şi pensii

Stolojan: Premierul minte când spune că nu mai are bani pentru profesori şi pensii

Stolojan: Premierul  minte când spune că nu mai are bani pentru profesori şi pensii
12 Oct 2008   •   22:48

Campania electorală din acest an a demarat, se pare, mult mai repede decât era prevăzut în lege. Duminică, vicepreşedintele PD-L, Theodor Stolojan, l-a acuzat pe premierul Tăriceanu că este un mincinos când spune că nu sunt bani pentru majorarea pensiilor şi a salariilor profesorilor. Pentru a întări tenta electorală a declaraţiilor sale, el a promis că PD-L va introduce pensia socială minim garantată de 350 de lei pentru toate persoanele cu pensii mai mici decât acest cuantum, inclusiv pentru cei din agricultură, scrie ?Ziua?.
Fostul premier al României mai este de părere că guvernul Tăriceanu este un ?guvern iresponsabil?, care, ?după ce a scos bugetul ţării la mezat împreună cu PSD şi l-a irosit pe pomeni electorale, spune că nu are bani?.
Atacul la guvern a continuat cu exprimarea indignării legată de cei cinci kilometri de autostradă realizaţi în patru ani, dar şi amintind că Romania este ?ţara cu cele mai multe taxe din lume", în timp ce şefii unor instituţii au salarii de zeci de mii de euro.
In plus, prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat că îi va fi greu să lucreze cu liderul PNL într-un viitor Guvern şi a precizat că ţinta PDL este obţinerea a cel puţin 40% din voturi la alegerile parlamentare. El a spus că PDL va putea colabora cu oameni din PNL, dar nu şi cu liderul partidului, Călin Popescu Tăriceanu.
Stolojan a spus că PDL susţine majorarea cu 50% a salariilor din învăţământ şi că, în cazul în care PDL va ajunge la guvernare, va găsi soluţiile pentru a asigura fondurile necesare, scrie Mediafax.
Liderii PDL au lansat, sâmbătă, la Iaşi, programul de guvernare în domeniul Educaţiei, prioritatea democrat-liberalilor fiind asigurarea în următorii ani a unui procent de 6% din PIB pentru învăţământ.
Antena3.ro

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close