Antena 3 CNN Politică Stolojan: Votez cu Vasile Blaga pentru că nu stă cu mâna pe clanţa de la uşa partidului dacă nu va fi ales

Stolojan: Votez cu Vasile Blaga pentru că nu stă cu mâna pe clanţa de la uşa partidului dacă nu va fi ales

Stolojan: Votez cu Vasile Blaga pentru că nu stă cu mâna pe clanţa de la uşa partidului dacă nu va fi ales
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Mar 2013   •   15:01

Eurodeputatul PDL Theodor Stolojan a declarat că îl susţine pe Vasile Blaga la preşedinţia partidului pentru că acesta este cel mai capabil şi loial dintre candidaţi şi nu stă "cu mâna pe clanţa de la uşa partidului" în caz că nu va fi ales.
   
"Nu cred că poate fi cineva în această sală care să pună la îndoială loialitatea domnului Blaga faţă de PDL. Nu cred că a simţit măcar o dată cineva din această sală că domnul Blaga stă cu mâna pe clanţa de la uşa PDL şi dacă nu îl alegem se mai gândeşte dânsul ce face. El a spus foarte limpede că ceea ce alegem noi astăzi este întotdeauna bun pentru dânsul", a afirmat Stolojan, în discursul său de la Convenţia PDL.
   
El a adăugat că pentru Blaga preşedinţia PDL nu este "un hobby politic" şi "o ambiţie de a fi". "Pentru domnul Blaga, conducerea partidului nu e un hobby politic. Azi mă ocup de el şi mâine am eu alte treburi personale. Acesta este domnul Blaga. Eu nu cred că PDL are astăzi timp să aleagă un preşedinte care să facă ucenicie la locul de muncă. Avem nevoie de toţi, de spiritul luptător al doamnei Udrea, de spiritul justiţiar al doamnei Macovei. Îl susţin pe domnul Blaga pentru că cea mai mare ambiţie a dânsului este de a face bine pentru PDL şi prin el pentru România şi nu ambiţia de a fi", a spus Stolojan.
   
De asemenea, el a arătat că nu are niciun dubiu privind capacitatea lui Blaga de a impune o viziune partidului. "Şi aici s-au spus multe. În campaniile din ţară şi din păcate şi în presă "Domnul Blaga nu are viziune, e un bun organizator". Viziunile sunt în moţiuni. Eu nu cred că avem vreo viziune pe undeva, pe care nu o ştim noi. Şi dacă citiţi onest moţiunile, cele trei, veţi vedea că 95% din conţinutul lor vorbim de acelaşi lucru. Sigur, unii au mai multă măiestrie la folosirea cuvintelor, dar noi nu vorbim acum de măiestria mediatică, de măiestria de a folosi cuvintele, discutăm de cel care este cel mai capabil să facă lucrurile să se întâmple. Şi aici nu cred că este cineva care vreun dubiu că Vasile Blaga este cel care are această capacitate", a argumentat europarlamentarul democrat-liberal.
   
Totodată, Stolojan a amintit că Blaga a fost singurul care şi-a asumat responsabilitatea conducerii PDL după lovitura de la alegerile locale din iunie 2012, când Udrea, Macovei şi nimeni altcineva nu a ieşit în faţă pentru această răspundere.
   
"Unii dintre noi au insinuat că aş fi făcut un târg cu domnul Blaga pentru nu ştiu ce aranjamente în viitor. Nu e cazul, nu am făcut nici atunci când l-am susţinut pe domnul preşedinte al nostru (Băsescu n.r.), la vremea respectivă. Şi nu fac asemenea târguri", a mai spus Stolojan.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close