Antena 3 CNN Politică Strategia UNPR de recrutare de noi membri: Atragerea nemulţumiţilor din PSD,PNL şi... PDL

Strategia UNPR de recrutare de noi membri: Atragerea nemulţumiţilor din PSD,PNL şi... PDL

Strategia UNPR de recrutare de noi membri: Atragerea nemulţumiţilor din PSD,PNL şi... PDL
Sursa foto: conducere UNPR
04 Mai 2010   •   11:48

UNPR a demarat în această săptămână o campanie de recrutare de noi membri. Potrivit unor surse din cadrul acestui partid abia înfiinţat, în prezent există filiale judeţene care, înafară de membrii care compun structura de conducere, nu dispun nici un alt activist. Marian Sârbu&Co. speră însă că alegerile interne care au loc la nivelul conducerilor filialelor PSD, PNL şi chiar PDL vor reprezenta o importantă resursă de nemulţumiţi pe care liderii UNPR vor să-i atragă de partea lor, susţin sursele citate.

De altfel, foştii pesedişti şi liberali care compun grupul parlamentarilor UNPR au primit sarcina de a-i identifica în judeţe pe aleşii locali şi pe membrii de partid din PNL, PSD şi chiar PDL care vor da semne de dor de ducă din respectivele formaţiuni după alegerile interne, ne-au mai declarat sursele citate. Toate cele trei partide politice parlamentare au demarat sau vor da startul alegerilor la nivelul unor filiale unde este necesară alegerea unei conduceri pline sau unde se impun anumite acţiuni de reorganizare pentru revitalizarea potenţialului electoral al organizaţiilor respective.

Cum experienaţa politică a demonstrat că astfel de acţiuni nu pot fi aplicate decât prin debarcarea unor membri de partid din anumite funcţii de conducere, liderii UNPR mizează tocmai pe apariţia unor astfel de disensiuni pentru a-i atrage pe perdanţii din PSD, PNL şi PDL de partea lor.

Parlamentarii independenţi intenţionează să racoleze în special primari şi viceprimari din rândurile celor trei formaţiuni politice pentru a-şi întări potenţialul logistic şi uman înainte de testul alegerilor locale din 2012.

"Deocamdată, UNPR Sălaj nu are concret niciun membru, dar sper să atrag alături de mine cât mai mulţi oameni. Mă refer la nemulţumiţii din alte partide. În urma alegerilor din structurile judeţene ale PNL şi PDL, sigur vor fi şi nemulţumiţi, chiar primari şi viceprimari din opoziţie, pe care vreau să îi aduc în UNPR", a declarat marţi Liviu Balint, lider al UNPR Sălaj, fost membru PDL.

La ora actuală, conducerea interimară a UNPR nu are o evidenţă clară a numărului de membri de partid de care dispune, deşi sursele citate susţin că cifra nu depăşeşte cifra de 10.000 de persoane. Miercuri va avea loc prima şedinţă a Birorului Permanent Naţional al acestei formaţiuni în care se vor analiza şi strategiile de atragere de noi membri în partid.

În paralel, UNPR îşi propune să continue demersurile pentru afilierea sa la Internaţionala Socialistă, ca partid de centru stânga, acţiune începută chiar înainte de lansarea formaţiunii prin trimiterea lui Cristian Diaconescu, preşedinte de onoare, la Bruxelles pentru a face lobby printre socialiştii europeni.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: UNPR membri recrutare PSD PNL
Parteneri
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație
x close