Antena 3 CNN Politică Liviu Dragnea: Excludem nerespectarea Constituției. Președintele să facă ce trebuie

Liviu Dragnea: Excludem nerespectarea Constituției. Președintele să facă ce trebuie

Liviu Dragnea: Excludem nerespectarea Constituției. Președintele să facă ce trebuie
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Iun 2018   •   12:49

Update: Liviu Dragnea a lansat un avertisment dur la adresa lui Klaus Iohannis, după ședința CEX, despre care spune că trebuie să respecte Constituția și trebuie să facă ceea ce trebuie. 

Liviu Dragnea:  „Am discutat despre organizarea mitingului de sâmbătă 9 iunie începând cu ora 20.00. Un miting împotriva abuzurilor care se întamplă în România de mult timp, împotriva fapt ca democrația și statul de drept sunt puse sub semnul întrebarii, a arăta că suntem deciși să mergem până la capăt, drepturile cetățenilor sunt respectate. Îi așteptăm pe toți cei care doresc să trăiască într-o țară liberă, să nu mai fie instituții sub teroare, datorită unei propagande se pune problema ca o structură nelegitimă, obscură să paraziteze institutiile statului si sa instrumenteze decizii importante, intruziuni ilegale in viata privată a fiecărei persoane”.

Despre suspendare:

Nu avem o decizie CCR, avem un comunicat. O să vedem ce face președintele și vom decide în consecință, nu vom fi de acord ca cineva, indiferent cine să se plaseze deasupra legii. Ideea lui Cioloș de a se face un referendum pentru a pune în discuție o decizie CCR. Am văzut pe cineva care spunea că decizia CCR nu e împotriva luI Iohannis, acești oameni au o atitiudine ca și cum ar susține dictatura în România. Dincolo de faptul că ei poate nu cred în așa ceva, dar susțin iun sistem nedemocratic.

Despre referendum

Referendumul nu se poate organiza împotriva Constituției, când s-a pus o astfel de intenție, este afectată democrația.

Despre consultări cu Iohannis

Eu nu-i spun să face ce i se spune, ci ceea ce trebuie, așa cum reiese din atribuțiile constituționale. Dacă va fi o invitație, nu văd motive să o refuz.

Miting:

Domnul Tăriceanu nu e lider PSD, nu vor fi toți membrii PSD dintr-un motiv simplu, nu am găsit o capacitate ca să aducem toți membrii de partid. Eu voi fi acolo.

Fragilizarea PSD și Coaliției

Nu este fragilizat PSD. Nici Coaliția.

Mitingul LGBT

Noi facem miting autorizat și respectăm procedurile. Inastituțiile nu pot aproba două mitinguri în acelalși timp. Vor fi câteva sute de mii la mitingul nostru.

Pilonul II de Pensii:

Când se va întâmpla, eu personal vi le voi prezenta. este o campanie susținută de anumite societăți care au interese, eu nu vreau să rostogolesc, să măresc un subiect care nu este de actualitate, eu personal o să vă prezint care este situația și împreună cu domnul Tăriceanu vom lua o decizie.

Despre deplasarea Irina Tănase în Elveția

Nu a acoperit cu cheltuielile nicio institușie, nici cu transportul. Am înțeles, nu vă interesează ce am discutat acolo.

Despre sentință

Orice are emoții, eu mi-am susținut nevinovăția, sper că orice s-a discutat pe parcursul procesului să fi convins judecătorii că sunt nevinovat.

Update: La ieșire de la CEX PSD, liderul PSD Vrancea Marian Oprișan a declarat că nu se pune deocamdată problema suspendării președintelui,

Marian Oprișan:  „Eu zic că nu trebuie să se agite nimeni, să așteptăm motivarea CCR și președintele o va respecta. Eu ca cetățean nici nu poate să-mi treacă prin cap că președintele va încălca Constituția”.

Update: PSD a stabilit ziua şi ora marelui miting: sâmbătă, la ora 20.00, în Piaţa Victoriei va avea loc demostraţia de susţinere a Guvernului Dăncilă. Decizia a fost luată în urmă cu puţin timp, la şedinţa liderilor PSD. Va fi un miting cu participare din toată țara, organizația din Dâmbovița vrea să aducă 20.000 de oameni, cea din Giurgiu, 10.000, în timp ce organizația din Maramureș anunță că poate aduce 2000-3000 de oameni.

Şi tot din PSD se naşte ideea suspendării lui Klaus Iohannis, dacă acesta va refuza să semneze revocarea şefei DNA. Un deputat a anunţat deja că face primele demersuri.

Update: Scenariu-șoc în PSD. Deputatul Ioan Dârzu spune că va strânge personal semănturi pentru suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis dacă acesta refuză să o revoce din funcţie pe Laura Codruţa Kovesi.

Acesta a mai declarat că dacă se dorește cu adevărat o luptă anticorupție și nu un sistem de privilegii, trebuie să înțelegem cu toții că DNA nu înseamnă o persoană.

Știre inițială: PSD strânge rândurile în aşteptarea deciziei preşedintelui Klaus Iohannis în privinţa revocării Laurei Codruţa Kovesi. Social-democraţii stabilesc ultimele strategii pentru mitingul care va avea loc sâmbătă.

Deşi este organizată pentru a arată susţinerea partidului pentru Guvernul Dăncilă, nu este exclus ca manifestaţia să aibă şi un mesaj anti-Kovesi sau chiar anti-Iohannis.

La ora 11 este ședinta CEX PSD, unde vor discuta organizarea mitingului de sâmbătă la care se așteaptă mobilizarea a 60.000 de oameni. Gândit iniâial pentru susținerea Vioricăi Dăncilă, acum probabil va fi redirecționat către un mesaj anti-Kovesi.

Este de așteptat ca Dragnea să dea și semnale privind strategia pe care o vor adopta în cazul în care Iohannis va refuza să pună în aplicare decizia CCR de revocare a lui Kovesi.

×
Subiecte în articol: PSD miting Klaus Iohannis
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close