Antena 3 CNN Politică Strategie nouă a PSD. Ion Cristoiu a dezvăluit ce plan are partidul pentru alegeri

Strategie nouă a PSD. Ion Cristoiu a dezvăluit ce plan are partidul pentru alegeri

Partidul Social Democrat adoptă o nouă strategie pentru alegerile locale și parlamentare, a dezvăluit Ion Cristoiu la Antena 3. Jurnalistul a făcut și o analiză a celor mai importante evenimente politice de săptămâna aceasta și a prezentat ce crede că se va întâmpla la alegeri.

Strategie nouă a PSD. Ion Cristoiu a dezvăluit ce plan are partidul pentru alegeri
de Claudia Simion    |    09 Aug 2020   •   19:40

"Cel mai important eveniment al săptămânii îl reprezintă eșecul negocierilor dintre PSD și celelalate două partide, ALDE și Pro România. De ce spun că e cel mai important eveniment? Pentru că, de fapt, nu au fost negocieri numai în legătură cu București. Negocierile în legătură cu Bucureștiul țineau de interesul PSD ca Pro România și ALDE să alcătuiască un front comun de.. să nu-i spunem de stânga, USL 2024".

De ce au eșuat negocierile?

"Negocierile au eșuat nu pentru Pro România și ALDE ar fi cerut locuri mai mult decât trebuie la parlamentare, ci pentru că PSD a vrut să eșueze aceste alegeri deoarece PSD și-a propus, ca o decizie strategică, să meargă singur la parlamentare. Acesta e evenimentul care va marca următorii patru ani fiindcă toată atenția noastră trebuie să se concentreze pe PSD, condițiile în care vrea să intre în opoziție, ce vrea să facă, reforma din PSD. Așa se explică antrenarea sau angajamentul domnului Călin Popescu Tăriceanu de a candida în numele ALDE. Dacă mă întrebați, după părerea mea, Traian Băsescu nu cred că va candida".

Strategia PSD pentru alegeri

"PSD are ca obiectiv strategic să meargă singur pentru a vedea cum stă, să meargă singur deoarece alianțele electorale de până acum ale PSD nu i-au adus cine știe ce, adică au fost și momente în care partidele l-au lăsat după încheierea alianțelor electorale. PSD e conștient că nu va obține o cifră fantasmagorică. Deci, obiectivul strategic e ca PSD să treacă în opoziție, PSD trebuie să folosească acești ani de opoziție pentru a fi alt partid. Toate studiile arată că ce spune acum PSD nu se mai aude.

Se vrea ca la aceste parlamentare să vină cu 80% oameni noi, chiar cu un uriaș risc de a obține mult mai puțin. Oricum intră în opoziție. Poate să intre în opoziție cu 30%, dar cu figurile vechi, cu programele lor vechi sau să facă o mișcare îndrăzneață, costisitoare, aduci oameni noi, mai ales la parlamentare, vii cu un program care să scape PSD de această imagine și după un an, începe să ți se audă vocea în opoziție", a mai declarat jurnalistul Ion Cristoiu la Antena 3.

Strategie nouă a PSD. Ion Cristoiu a dezvăluit ce plan are partidul pentru alegeri

×
Subiecte în articol: Ion Cristoiu alegeri
Parteneri
Schimbare majoră a legii pentru şoferii cu permise de categoria B
x close