Antena 3 CNN Politică Strategii pentru turul II: PNL şi PSD ar putea stabili azi un pact

Strategii pentru turul II: PNL şi PSD ar putea stabili azi un pact

Strategii pentru turul II: PNL şi PSD ar putea stabili azi un pact
24 Noi 2009   •   08:38

Mircea Geoană ar putea fi susţinut de PNL în turul 2 al alegerilor prezidenţiale. Liderul acestei formaţiuni politice, Crin Antonescu, a declarat, luni, că este exclusă orice colaborare sau susţinere a lui Traian Băsescu, subliniind că nici el nici votanţii lui nu vor sprjini candidatura unui om care se pretinde în mod fals de dreapta, dar care s-a dovedit cel mai mare rău pentru România.

Liderul PNL a explicat că o eventuală susţinere a candidatului PSD Mircea Geoană în turul doi al alegerilor prezidenţiale nu va constitui rezultatul unor trocuri pentru posturi, ci va avea în vedere convenirea asupra unui proiect de formare a unui guvern pe criterii de competenţă având ca bază proiectul Iohannis. Cum Mircea Geoană susţine acest proiect, o colaborare între cele două partide pare să fie din ce în ce mai aproape.

De cealaltă parte, Traian Băsescu a declarat că o alianţă între PSD şi PNL ar arunca România cu 20 de ani în urmă. Actualul preşedinte spune că a decis să nu facă nicio înţelegere politică pentru turul doi al prezidenţialelor.

Un pact între PNL şi PSD ar putea fi stabilit în cursul zilei de marţi

Următorii paşi pe care PNL şi PSD îi vor face pentru o colaborare comună ar urma să fie stabiliţi astăzi. Liberalii se vor întâlni în şedinţa Biroului Politic Central, de la ora 12.00, urmând apoi discuţiile din Consiliul Naţional Executiv. Acestea vor începe la ora 14:00.

Liderii PNL vor analiza rezultatele obţinute la alegeri şi vor anunţa poziţia pe care o au pentru turul doi.

Şi tot astăzi, liderii social-democraţi se întrunesc în Comitetul Naţional Executiv la ora 15:00, o şedinţă în care ar trebui să fie clar stabilită colaborarea cu PNL.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: alegeri
Parteneri
Cea mai detaliată hartă a creierului uman realizată vreodată
x close