Antena 3 CNN Politică Studiu: Şase din zece români consideră comunismul o idee bună

Studiu: Şase din zece români consideră comunismul o idee bună

Studiu: Şase din zece români consideră comunismul o idee bună
Sursa foto: Foto: Intact Images
23 Sep 2010   •   15:22

Jumătate dintre români cred că era mai bine pe vremea comunismului. Un studiu realizat de cei de la Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului arată că şase din zece români consideră comunismul o idee bună. Mai mult, un sfert dintre ei spun că Nicolae Ceauşescu a făcut mai mult bine decât rău.

Lipsa locurilor de muncă, salariile tot mai mici cât şi ameninţarea diminuării pensiilor, îi determină pe români să regrete regimul comunist. Românii spun că înainte job-urile erau sigure, munca era obligatorie şi toţi tinerii primeau o casă. 62% dintre cei intervievaţi în sondajul comandat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului deplâng situaţia actuală de pe piaţa muncii, iar 3 din 10 spun că trăiau mai bine pe vremea lui Ceauşescu.

La 20 de ani de la Revoluţie, românii consideră comunismul o idee bună, însă prost aplicată. Indiferent că sunt tineri sau bătrâni, jumătate dintre cei chestionaţi gândesc pozitiv în legătură cu regimul comunist. În ultimii doi ani, percepţia românilor despre comunism se schimbă. Faţă de acum patru ani, numărul celor care regretă comunismul a crescut cu opt procente.

Şi în alte ţări din Europa de Est, tot mai mulţi oameni nu mai percep comnuismul ca pe un lucru rău. Sondajul a fost făcut pe un eşantion de 1.100 de persoane, cu vârsta de peste 15 ani.

Antena 3

×
Subiecte în articol: comunism nicolae ceausescu sondaj
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close