Antena 3 CNN Politică Subiectiv. Cabinetul Ponta IV, analizat şi explicat

Subiectiv. Cabinetul Ponta IV, analizat şi explicat

Subiectiv. Cabinetul Ponta IV, analizat şi explicat
Sursa foto: Foto: Agerpres
11 Dec 2014   •   21:10
Schiţa guvernului Ponta IV, publicată pe surse, conţine mai multe surprize, de la oameni până la portofolii. 
 
Acestea au fost comentate în ediţia de joi seară a emisiunii "Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv", realizată de Răzvan Dumitrescu, la Antena 3. 
 
Astfel, vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea, a explicat că premierul Victor Ponta va prezenta, duminică, în cadrul unei şedinţe a Comitetului Executiv Naţional a PSD, o schemă a guvernului şi că la ora 18:00 va avea loc o reuniune a grupurilor parlamentare reunite, din partea PSD, UNPR şi aliaţi. 
 
Sociologul Marius Pieleanu a explicat că nu sunt probleme în "trecerea" noului cabinet prin Parlament, PSD având majoritate: 
 
"Mi se pare un guvern coerent cât de cât. Daniel Barbu este o personalitate incontestabilă. Doamna Gavrilescu la Mediu este în regulă. Ministerele grele rămân în continuare antamate cum ştima. Nu se schimbă nimic. Important este să fie un cabinet mult mai restrâns ca portofolii. La Finanţe, Ioana Petrescu nu era de proastă calitate intelectuală, ba din contră, dar capacitatea de comunicarea cu publicul era ..."
 
Deputatul PNL, Cristina Pocora, a recunoscut că nu mai are aşteptări legate de acest nou cabinet. 
 
"Dacă ne uităm pe buget, fără să fac calcule pe fiecare capitol, uitându-mă la Ministerul Muncii, nu am văzut politici active pentru crearea de locuri de muncă, o politică pe termen mediu şi lung, cred că sunt domenii în care bugete multi-anuale trebuie luate în calcul. Trebuie să facem o reformă în perspectivă. Din punctul meu de vedere şi anul 2015 va fi un an pierdut, cum a fost şi 2014."
 

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close