Antena 3 CNN Politică Subiectiv. Ponta îi dă şah lui Iohannis

Subiectiv. Ponta îi dă şah lui Iohannis

Subiectiv. Ponta îi dă şah lui Iohannis
Sursa foto: Foto: VideoNews
28 Noi 2014   •   21:03
Premierul Victor Ponta a declarat că şi-ar depune mandatul de prim-ministru dacă ar avea garanţia că preşedintele ales, Klaus Iohannis, va numi un prim-ministru de la actuala coaliţie şi dacă ar exista ideea unei majorităţi clare până în 2016.
 
"Tehnic, era un lucru pe care eu l-aş fi făcut cu siguranţă dacă nişte tradiţii care există în ţările occidentale s-ar aplica şi la noi. Adică, mai direct - şi le-am spus şi colegilor mei: dacă aş avea garanţia că domnul preşedinte în funcţie, Băsescu, sau viitorul preşedinte, domnul Iohannis - eu mă duc mâine şi îmi depun mandatul de prim-ministru - spune "Am înţeles, numesc un prim-ministru de la coaliţia actuală?, eu aşa aş face. Cred că ar fi foarte bine să avem un nou prim-ministru", a spus Ponta. 
 
Subiectul a fost dezbătut în ediţia de vineri a emisiunii "Subiectiv", realizată de Răzvan Dumitrescu, la Antena 3. 
 
Avocatul Lucian Bolcaş a explicat că mesajul lansat de Victor Ponta este foarte clar.
 
"Mie mi-a spus un lucru. Domnul Ponta a vrut să marcheze împrejurarea că nu se cramponează de această funcţie. Dar, în acelaşi timp, a condiţionat această situaţie de garanţia că tot un membru al acestei coaliţii să preia mandatul. Şi nu e nimeni. Asta a fost, după mintea mea, mesajul pe care a vrut să îl dea. Că se poate interepreta, asta este o deficienţă de comunicare."
 
Felix Rache, realizatorul emisiunii "Deziluzia optică", la Antena 3, a comentat că gestul i s-a părut de normalitate. 
 
"Mie mi s-a părut un gest de normalitate, adică nu se cramponează în funcţie. Sigur, nu se cramponează, pentru că nu prea are competiţie."
 

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close