Antena 3 CNN Politică Subiectiv. Preşedintele Klaus Iohannis vrea un alt guvern

Subiectiv. Preşedintele Klaus Iohannis vrea un alt guvern

Subiectiv. Preşedintele Klaus Iohannis vrea un alt guvern
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Ian 2015   •   21:14
Într-un interviu acordat pentru cotidianul New York Times, preşedintele Klaus Iohannis a explicat că este nevoie de un guvern nou.
 
"Am explicat că în economia românească e nevoie de reguli mai puţine şi mai simple. Avem nenumărate reguli care se schimbă încontinuu şi asta îi descurajează pe investitori. Avem nevoie de un guvern suficient de puternic şi cu o viziune economică pe termen lung, care să schimbe lucrurile. Ne trebuie un guvern care să vină cu un nou mod de abordare şi care să aibă curajul de a păstra un set de reguli economice atâta timp cât este necesar", a declarat Iohannis.
 
Subiectul a fost dezbătut în ediţia de miercuri a emisiunii "Subiectiv", realizată de Răzvan Dumitrescu, la Antena 3. 
 
Senatorul PSD, Georgică Severin, a opinat că mesajul lui Iohannis nu este deloc clar. "Este evident că nu este deloc clar. Mie mi se pare că nu este mulţumit de actualul guvern. Eu am înţeles din ce a spus purtătorul de cuvânt al preşedintelui în ultima lună, că nu au apărut divergenţe."
 
Pe de altă parte, senatorul Marius Obreja a explicat că este un mesaj pentru premier. 
 
"Păi vă spun eu. Acesta este un mesaj şi pentru Victor Ponta. Eu îmi aduc aminte că, pe româneşte spus, l-a frecat la cap cu incompatibilitatea, care astăzi s-a confirmat că nu e valabilă. Mesajul din New York Times este foarte limpede. Ce ar face un preşedinte, la început de mandat? Un om raţional. Îşi propune un Guvern care să sprijine demersurile lui. Ce îşi propune acel preşedinte? Îşi propune o legislaţie simplă şi predictibilă."
 
Redactorul şef al Income, Elena Cristian, a explicat că preşedintele continuă planul de putere pe care l-a făcut public a doua zi după prezidenţiale.
 
"Eu cred că şi reprezentanţii PSD şi cei ai PNL au înţeles că este vorba despre continuarea mesajului de a doua zi după prezidenţiale: "Trebuie să preluăm puterea". Din punctul meu de vedere, legislaţia din ţara asta aparţine legislativului şi Guvernul nu trebuie să susţină demersurile preşedintelui, ci să îşi vadă de legislativ."
 
În schimb, Fostul şef al SIE, Cătălin Harnagea, e explicat că, cel mai probabil, Iohannis gândeşte pe termen lung: "Orice preşedinte şi-ar dori un premier, după declaraţia domnului Iohannis. eu nu cred că domnul Iohannis vrea să schimbe guvernul Ponta. Eu cred că domnul Iohannis se gândeşte mai mult la cariera sa pe următorii cinci ani."
 

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close