Antena 3 CNN Politică SUBIECTIV. Tăriceanu: Justiţia nu este infailibilă, judecătorii sunt şi ei oameni, greşelile sunt posibile

SUBIECTIV. Tăriceanu: Justiţia nu este infailibilă, judecătorii sunt şi ei oameni, greşelile sunt posibile

SUBIECTIV. Tăriceanu: Justiţia nu este infailibilă, judecătorii sunt şi ei oameni, greşelile sunt posibile
Sursa foto: Foto: VideoNews
10 Iun 2015   •   22:38

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a explicat, în ediţia de miercuri a emisiunii "Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv", că a evitat să îl critice pe preşedintele Klaus Iohannis, având experienţa unor dispute puternice în timpul mandatului lui Traian Băsescu.

 
"Nu aş vrea să comentez ieşirea domnului Iohannis. Nu este rolul meu să fac o apreciere. Nu e rolul meu să comentez. Pentru că eu am o experienţă foarte proastă din perioada Băsescu, nu vreau să creez dispute interinstituţionale, nu vreau să trec din rolul de preşedinte al Senatului, să mă transform într-un critic al preşedintelui."
 
Întrebat dacă nu se teme de faptul că ar putea fi acuzat că afectează independenţa justiţiei, prin afirmaţii publice, Tăriceanu a dat un exemplu din Statele Unite.
 
"Vreau să vă dau două afirmaţii: "Curtea Supremă nu ar trebui să judece acest caz". Şi "decizia judecătorilor de la Curtea Supremă a fost clar greşită". Ei bine, aceste afirmaţii sunt făcute de preşedintele SUA, Barack Obama şi de vicepreşedintele Joe Biden, după ce Curtea Supremă a analizat câteva aspecte juridice ale reformei în sănătate promovate de preşedintele american."
 
"Deci, în SUA, în stat de drept, preşedintele şi vicepreşedintele critică în mod deschis aceste decizii. Dacă aş asculta acum punctul de vedere al PNL, am afla că este un atac nepermis la adresa justiţiei. În SUA, care este o ţară cu adevărat liberă şi democrată, afirmaţiile oamenilor politici şi ale oamenilor obişnuiţi nu pot să fie îngrădite. Când constatăm disfuncţionalităţi, trebuie să corectăm greşelile. Justiţia nu este infailibilă, judecătorii sunt şi ei oameni, pot greşi, este obligaţia noastră, ca Parlament, ca atunci când sesizăm disfuncţionalităţi, să intervenim şi să corectăm."
 

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close