Antena 3 CNN Politică Subiectiv: Udrea îşi pierde răbdarea cu Băsescu

Subiectiv: Udrea îşi pierde răbdarea cu Băsescu

Subiectiv: Udrea îşi pierde răbdarea cu Băsescu
Sursa foto: Foto: VideoNews
30 Mar 2015   •   21:20
Atac neaşteptat al Elenei Udrea din închisoare la Traian Băsescu şi Emil Boc. Într-o postare pe Facebook, Udrea spune că decizia de a implica Guvernul prin Ministerul condus de ea în Gala Bute a fost a întregului Executiv, printr-o hotărâre de Guvern din 2011.
 
La şedinţa invocată de Udrea, a participat şi Traian Băsescu. Potrivit Constituţiei, preşedintele prezidează toate şedintele la care participă.
 
Elena Udrea arată cu degetul spre Băsescu şi Boc, pe care îi face la fel de răspunzători ca şi ea pentru organizarea Galei Bute.
 
Subiectul a fost dezbătut în ediţia de luni a emisiunii "Subiectiv", realizată de Răzvan Dumitrescu, la Antena 3. 
 
"Înţeleg că a fost o modificare, din ce a fost publicat, chiar în timpul şedinţei. Şi ce se reproşează este că a atribuit direct nişte bani, din bugetul UE, pentru desfăşurarea, sub patronajul unei firme, ca să facă treaba asta. Asta este ilegal. A atribuit direct acest contract. E ilegal oriunde în UE", a explicat social-democratul Bogdan Niculescu Duvăz. 
 
Parlamentarul Ioan Ghişe a explicat că preşedintele şi premierul de la acel moment trebuie să răspundă
 
"Constituţia spune că există soldiaritate guvernamentă pentru hoărârile de guvern. Tot Constituţia spune că preşedintele prezidează şedinţe la care participă. Băsescu şi Boc trebuie să răspundă şi ei sunt protejaţi de procurori. Şi mai e un aspect de ilegalitate. Legea Finanţelor Publice nu permite ca din bani de la buget să se sponsorizeze activităţi de sport profesionist. Nici în România, nici în UE."
 
Claudiu Săftoiu a adăugat că un astfel de eveniment sportiv nu avea voie să fie finanţat din bani publici. 
 
"O parte din ceea ce incrimineau procurorii este adevărat. Nu poţi finanţa activităţile sportive din bani publici. Un astfel de eveniment, primul meci al lui Bute în România, ar fi trebuit să se calce în picioare sponsorii. Este un mare semn de întrebare. Inclusiv iniţiativa în sine atrage răspunderea în solidar a celor care au aprobat, în şedinţa de guvern, organizarea şi finanţaea evenimentului."
 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close