Antena 3 CNN Politică SUBIECTIV. Vasile Blaga, urmaşul Brătienilor

SUBIECTIV. Vasile Blaga, urmaşul Brătienilor

SUBIECTIV. Vasile Blaga, urmaşul Brătienilor
05 Ian 2015   •   21:24
Şedinţa de unificare a noului PNL s-a desfăşurat sub semnul unor uşoare tensiuni între vechile partide PNL şi PDL, în urma declaraţiilor lui Ludovic Orban din ultima şedinţă a liberalilor "vechi". Acesta afirmase că se va lupta ca vechii PDL-işti să nu pună mâna pe partidul Brătienilor.
 
Întrebat ce părere are despre afirmaţiile lui Orban, copreşedintele PNL Vasile Blaga a răspuns pe un ton jovial. "Am pus deja mâna. Împreună cu doamna Gorghiu, conduc PNL până la următoarele alegeri interne", a declarat Blaga.
 
Declaraţia a fost comentată în emisiunea "Subiectiv", realizată de Răzvan Dumitrescu, la Antena 3. 
 
În acest context, vicepreşedintele PNL, Tedoro Atanasiu, a explicat că era nevoie de un "contract prenupţial".
 
"Dacă ai o casă şi vrei să te căsătoreşti şi nu vrei să împarţi casa cu soţia, trebuie să faci un contract prenupţial. Noi am scris foarte clar care sunt condiţiile fuziunii."
 
În acelaşi timp, deputata PSD Ana Birchall a opinat că PNL-ul Brătienilor s-a pierdut în PDL-ul lui Băsescu şi că acest lucru va fi taxat de români, care sunt dezamăgiţi de această mişcare. 
 
Sociologul Mirel Palada a arătat că PDL caută de mult timp să facă acest pas. 
 
"Dânşii se uită cu jind de mult timp la acest partid. De vreo 10 ani tot încearcă să facă fuziunea. Încetul cu încetul, îl vor ronţăi şi va va deveni un nou vehicul pentru Traian Băsescu şi ai săi. Ce încearcă dânşii să facă este sortit eşecului. Avem un exemplu relevant la buget, care s-a dovedit a fi covârşitor în sensul unei susţineri masive pentru Guvern. Dincolo de aceste calcule politicianiste, există o susţinere largă pentru Guvern." 
 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close