Antena 3 CNN Politică Sulfina Barbu, despre pensiile militare: Miniştrii Apărării, Internelor şi Muncii să dea explicaţii

Sulfina Barbu, despre pensiile militare: Miniştrii Apărării, Internelor şi Muncii să dea explicaţii

Sulfina Barbu, despre pensiile militare: Miniştrii Apărării, Internelor şi Muncii să dea explicaţii
Sursa foto: Foto: Intact Images
18 Ian 2011   •   11:27

Şefa organizaţiei de femei a PDL, Sulfina Barbu, este de părere că miniştrii Apărării, Internelor şi Muncii sunt responsabili de situaţia creată în procesul de recalculare a pensiilor militare. Deputatul democrat-liberal a decalrat, marţi, la RFI, că aceştia trebuie să dea explicaţii şi să vină rapid cu soluţii.

"Cu siguranţă, sunt responsabili miniştrii, şi de la Apărare, şi ministrul Administraţiei şi Internelor, şi ministrul Muncii, cel puţin cei trei pot să dea explicaţii şi să vină rapid cu soluţii", a declarat Sulfina Barbu.

"În calitate de parlamentar, voi cere explicaţii pe această temă de la colegii mei, în sensul clarificării unor situaţii care au creat dificultăţi oamenilor, pentru că despre asta vorbim, nu mai vorbim de discuţii între politicieni. Atunci când discutăm despre înţelegeri între politicieni este un palier, dar când discutăm despre efecte asupra cetăţenilor, este un palier cu responsabilitate foarte mare", a mai spus parlamentarul PDL.

Sulfina Barbu a mai susţinut că problema a fost cauzată de "lipsa unor acte doveditoare la dosare" şi "nu este vina pensionarilor pentru acest lucru".

"Eu cred că e vorba de lipsa unor acte doveditoare la dosare, nu cred că este vina pensionarilor pentru acest lucru, lipsa unui sistem informatic în instituţiile publice îşi spune cuvântul. Instituţiile statului sunt obligate să vină cu soluţii şi nu să-i trimită pe pensionari, persoane în vârstă, să îşi aducă actele doveditoare. Este o problemă pe care ministerele de resort trebuie să o rezolve şi s-o rezolve repede. Dintr-o scăpare metodologică s-a ajuns în această situaţie", a mai spus deputatul PDL.

Membrii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) urmează să participe, în 24 ianuarie, la un marş de protest în Bucureşti. Aceştia sunt nemulţumiţi de scăderea pensiei după recalculare şi de faptul că MApN, MAI şi SRI refuză să aplice hotărârile ICCJ.


×
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close