Antena 3 CNN Politică Surpriză de proporții: Cine este baronul PSD care ar fi ordonat, de fapt, anularea zborurilor TAROM în ziua moțiunii

Surpriză de proporții: Cine este baronul PSD care ar fi ordonat, de fapt, anularea zborurilor TAROM în ziua moțiunii

Surpriză de proporții: Cine este baronul PSD care ar fi ordonat, de fapt, anularea zborurilor TAROM în ziua moțiunii
21 Oct 2019   •   11:44

Liderul PSD Neamţ, Ionel Arsene, i-ar fi cerut lui Răzvan Cuc, ministrul demisionar al Transporturilor, să reţină avioanele cu parlamentari la sol în ziua moţiunii, susţin surse politice pentru Adevărul. Cuc s-a conformat, dar s-a lovit de refuzul şefei TAROM, pe care apoi a dat-o afară. Între timp, DNA a intrat pe fir, iar ministrul se plânge acum că partidul l-a abandonat.

Ionel Arsene, liderul filialei Neamţ, a fost unul dintre negociatorii PSD la votul pentru moţiunea de cenzură, încercând să menţină Guvernul Dăncilă la Putere. Arsene s-a remarcat ca locotenent al fostului lider PSD Liviu Dragnea, apoi a încercat să se facă util şi Vioricăi Dăncilă. Unul dintre oamenii de încrederi ai baronului moldovean este Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor. Cuc a fost promovat politic de liderul PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, însă l-a trădat şi a fost trecut pe linie moartă. Ulterior, la ordinul lui Liviu Dragnea, Ionel Arsene l-a „transferat“ pe Cuc din filiala Giurgiu în filiala Neamţ, pe care o conduce. La acel moment, Cuc se număra printre favoriţii lui Dragnea.

În calitate de şef direct, Arsene, poreclit „Şoseţică“, i-a cerut lui Răzvan Cuc să amâne zborurile TAROM spre Bucureşti în care se aflau parlamentari ai Opoziţiei în ziua moţiunii, susţin surse politice pentru Adevarul.

Liderii PSD estimau că în cursele interne operate de TAROM sunt cinci-şase parlamentari ai Opoziţiei, iar absenţa de la votul moţunii de cenzură ar fi putut înclina decisiv balanţa în favoarea Guvernului Dăncilă. Moţiunea a trecut până la urmă cu 238 de voturi,  doar cinci peste limita majorităţii. Acum, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, s-a plâns apropiaţilor că partidul i-a întors spatele, deşi el a încercat să salveze guvernarea, susţin surse politice pentru „Adevărul“. 

×
Subiecte în articol: Ionel Arsene Răzvan Cuc
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close