Antena 3 CNN Politică Surpriza majoră pe care i-o pregăteşte Dacian Cioloş lui Klaus Iohannis

Surpriza majoră pe care i-o pregăteşte Dacian Cioloş lui Klaus Iohannis

Surpriza majoră pe care i-o pregăteşte Dacian Cioloş lui Klaus Iohannis
10 Iun 2016   •   19:48

Guvernul Cioloş iese la atac cu o măsură care va fi primită cu satisfacţie de români, dar îl va mânia pe preşedintele Klaus Iohannis. Executivul va propune scăderea salariilor președintelui, miniștrilor, președinților celor două Camere ale parlamentului, dar și a altor înalți demnitari, potrivit hotnews.ro.

Salariul acestor demnitari a fost mărit anul trecut în urma adoptarii celebrei ordonanțe promovate de Gabriel Oprea, în timpul când se afla la interimatul Guvernului, în timp ce Victor Ponta se afla în Turcia pentru o intervenție chirurgicală.

"Toate salariile acestor inalti demnitari vor scadea pentru a intra in grila - cadru de salarizare", au spus pentru HotNews.ro sursele citate. "Salariile inaltilor demnitari sunt prea mari in acest moment si nu pot fi prinse in noua grila".

Informaţia a fost comentată în ediţia de vineri a emisiunii La ordinea zilei de către Dana Grecu şi invitaţii săi.

Potrivit preşedintelui SED LEX Vasile Marica micşorarea salariilor demnitarilor este o nebunie.

''Guvernul acesta chiar vrea să scoată PNL-ul din joc de tot. Au scos acuma ordonanţa privind egalizarea înainte de alegeri şi se mai pregătesc încă o dată înainte de alegeri să le mai dea o lege. Asta cu micşorarea salariilor eu cred că e o mare nebunie. Nu cred că un demnitar în România, chiar cât sunt de sindicalist, mă bat pentru chestia asta, domnule, plăteşte-l cu ce trebuie, bagă-l la puşcărie după aceea. Eu cred că un parlamentar nu ar trebui să mai aibă nicio altă sumă decât un salariu foarte bun, fără maşină, fără nimic, să vină la serviciu cum vine orice om'', a explicat Marica.    

Preşedintele Sindalimenta Dragoş Frumosu afirmă că scăderea salariului preşedintelui nu ar aduce niciun avantaj pentru români.

''Este anormal ce se întâmplă să vii ca prim-ministru al unei ţări şi să spui domnule, nu se aliniază cu legea cutare, pe care oricum nu ştim cum arată, şi să tăiem salariile ca oamenii să spună foarte bine, le taie ălora. Păi mă mulţumeşte pe mine cu ceva că-i taie ăluia, dar eu nu am un leu mâine să-mi iau pâine?''

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close