Antena 3 CNN Politică Surpriză uriașă! Liderul PSD care ar putea să candideze împotriva lui Emil Boc

Surpriză uriașă! Liderul PSD care ar putea să candideze împotriva lui Emil Boc

Președintele interimar al Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, ar trebui să candideze la Primăria Cluj-Napoca împotriva lui Emil Boc, consideră deputatul PSD de Cluj Horia Nasra. Potrivit acestuia, toată organizația județeană Cluj a PSD ar susține o astfel de candidatură.

Surpriză uriașă! Liderul PSD care ar putea să candideze împotriva lui Emil Boc
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    31 Iul 2020   •   22:30

Horia Nasra susține că momentul candidaturii este unul bun deoarece Vasile Dîncu tocmai „a fost încărcat politic și simbolic cu responsabilitatea Consiliului Național al PSD”.

„Ieri, PSD Cluj s-a întors în urmă cu zece ani și asta explică și de ce mulți primari au plecat din partid. Atunci când muncești, câștigi și ai voturi, te aștepți să conduci, nu să te conducă din spate umbre politice care fug de bătălii electorale. S-a pierdut o luptă dar nu și războiul.

Din toată această întoarcere în urmă, sper să răsară și o speranță pentru organizație, candidatura lui Vasile Dâncu la Primăria Cluj-Napoca”, a spus Nasra.

Deputatul subliniază că este un moment bun pentru o luptă cu Emil Boc și cu PNL Cluj, în locul confortului unei politici locale partajate.

Vasile Dîncu: PSD este ca şi inexistent în Transilvania şi Moldova

Sociologul Vasile Dîncu a fost ales, joi, în cadrul Comitetului Executiv Național (CExN), președinte interimar al Consiliului Național al PSD, decizia fiind contestată de o parte dintre social-democrați.

„Eu l-am propus pe Vasile Dîncu. Au fost 48 de voturi. (...) S-a tranșat printr-un vot în interiorul partidului (alegerea lui Dîncu - n.red.). Avem dreptul fiecare dintre noi la o opinie. (Dîncu- n.red.) este un om de stânga, profesor respectat, a fost vicepremier, ministru al Dezvoltării. (În calitate de președinte al Consiliului Național al PSD - n.red.) el coordonează toate departementele partidului, este un motor de reformă, de restructurare a partidului”, a spus președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

Recent, Dîncu a spus că PSD este ca şi inexistent în Transilvania şi Moldova. Afirmația a născut nemulțimiri în rândul social-democraților.

 

×
Subiecte în articol: Emil Boc Vasile Dîncu
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close