Antena 3 CNN Politică Surse: Băsescu i-a dat două zile lui Tăriceanu pentru a renunţa la funcţia de premier

Surse: Băsescu i-a dat două zile lui Tăriceanu pentru a renunţa la funcţia de premier

Surse: Băsescu i-a dat două zile lui Tăriceanu pentru a renunţa la funcţia de premier
05 Dec 2008   •   16:35

Surse de la Cotroceni afirmă că preşedintele Traian Băsescu i-a dat lui Călin Popescu Tăriceanu două zile pentru a se hotărî să renunţe la pretenţia de premier şi să intre la guvernare.
Discuţia a avut loc în cadrul consultărilor preşedintelui cu partidele politice. Potrivit aceloraşi surse dorinţa preşedintelui este să se formeze un guvern la care să participe PD-L şi PNL fără ca Tăriceanu să fie premier.
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, declarase după consultările de la Cotroceni că preşedintele Traian Băsescu le-a oferit partidelor două zile pentru negocieri, exprimându-şi speranţa că luni va putea să invite la discuţii partidele care s-au înţeles să formeze o majoritate.
Ludovic Orban a ţinut să infirme informaţia în cadrul emisiunii La Ordinea Zilei de la Antena 3, susţinând că ea a fost dată de anumiţi funcţionari de la Cotroceni pentru a arăta că preşedintele ţării are o poziţie de forţă faţă de partidul său. ?Preşedintele nu poate avea o poziţie de forţă faţă de PNL, pentru că am demonstrat în anii de guvernare ca putem sta pe două picioare.? a declarat vicepreşedintele PNL.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: premier guvernare
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close