Antena 3 CNN Politică SURSE: Cine ar putea fi preşedintele Comisiei pentru proiectul Roşia Montană

SURSE: Cine ar putea fi preşedintele Comisiei pentru proiectul Roşia Montană

SURSE: Cine ar putea fi preşedintele Comisiei pentru proiectul Roşia Montană
Sursa foto: Foto: Agerpres
15 Sep 2013   •   09:56
Social-democratul Iulian Iancu ar urma să fie preşedintele Comisiei speciale comune pentru Proiectul de la Roşia Montană au declarat surse parlamentare pentru pesurse.ro.
 
Deputatul este actualmente şeful Comisiei pentru Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor şi a fost la un pas să ajungă ministru delegat pentru Energie.
 
Procedura parlamentară va fi una destul de lentă, dar care va avea darul să detensioneze situaţia din societate în acest domeniu.
 
Luni parlamentarii nu lucrează, fiecare participând la începerea şcolilor şi grădiniţelor. Cei care vor da tonul vor fi senatorii. Ei vor retrage procedura de urgenţă şi vor transfera problema către Birourile Permanente comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. Acolo se vor face propunerile pentru comisia specială şi pentru componenţa acesteia (PDL a anunţat deja că va boicota comisia).
 
Propunerile făcute în Birourile comune urmează a fi votate rapid într-o şedinţă de plen reunit care poate fi convocat chiar miercuri sau joi. 
 
Comisia specială va primi un timp (poate fi unul de câteva luni) în care va trebui să facă audierile şi să prezinte un raport plenului reunit, raport de care se va ţine seama la dezbaterea proiectului de lege.
 

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close