Antena 3 Politică Surse: Guvernul trece Institutul Cultural Român de la Preşedinţie la Senat. Executivul confirmă

Surse: Guvernul trece Institutul Cultural Român de la Preşedinţie la Senat. Executivul confirmă

de M.Z.    |    13 Iun 2012   •   19:13
Surse: Guvernul trece Institutul Cultural Român de la Preşedinţie la Senat. Executivul confirmă
Sursa foto: Foto: Intact Images
Update 20.00 - Guvernul a confirmat, miercuri, că Institutul Cultural Român (ICR) va fi trecut de sub autoritatea preşedintelui României în subordinea Parlamentului.

Premierul Ponta a justificat decizia Guvernului de a trece Institutul Cultural Român de sub autoritatea preşedintelui în subordinea Parlamentului prin faptul că instituţia era "mult prea politizată" şi a arătat că ICR va fi subordonat Senatului, condus acum de Vasile Blaga, apropiat şefului statului.
___________________________________________________________________

Institutul Cultural Român va fi trecut de sub autoritatea preşedintelui României în subordinea Parlamentului, în baza unei ordonanţe de urgenţă a Guvernului, potrivit unor surse oficiale citate de Mediafax.

"Institutul va funcţiona în subordinea Senatului", au arătat sursele.

Institutul Cultural Român este o instituţie publică de interes naţional, cu personalitate juridică, care funcţionează în prezent sub autoritatea preşedintelui României. Şeful statului este preşedintele de onoare al Institutului.

În prezent, institutul este condus de Horia Roman Patapievici.


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close