Antena 3 CNN Politică Surse: Mircea Geoană ar putea fi suspendat din partid

Surse: Mircea Geoană ar putea fi suspendat din partid

Surse: Mircea Geoană ar putea fi suspendat din partid
Sursa foto: Foto: Intact Images
08 Dec 2010   •   08:26

Posibila suspendare din PSD a lui Mircea Geoană ar putea fi discutată miercuri la Sinaia. Apele s-au agitat în ultimele zile în Partidul Social democrat după ce preşedintele Senatului a postat pe blogul său o înregistrare în care explică motivele vizitei sale la casa lui Sorin ovidiu Vântu, în ultimele zile ale campaniei electorale.

Agenţiile de presă vorbesc de o şedinţă care nu a fost anunţată oficial, dar care se va desfăşura la Sinaia. Pe surse, se spune că Geoană ar putea fi suspendat din partid pentru declaraţiile conform cărora Victor Ponta l-ar fi pus să mintă.

De altfel. mai mulţi parlamentari îl critică pe Geoană într-o scrisoare deschisă. 26 de semnatari ai scrisorii deschise, printre care Valeriu Zgonea, Nicolae Bănicioiu şi Viorel Hrebenciuc îl acuză pe Mircea Geoană de dezinformare şi de intenţia de a distruge din interior PSD prin "planuri ascunse".

Liderii social-democraţi susţin că este de notorietate în partid faptul că Geoană a minţit în 2009 când Viorel Hrebenciuc, Cozmin Guşă şi Victor Ponta i-au cerut explicaţii în legătură cu acea vizită.

Fostul candidat la prezidenţiale a spus că a fost sfătuit să mintă despre vizita nocturnă făcută lui Vîntu. "Am aflat de aparitia fotografiilor a prezenţei mele la Vîntu cu cateva minute inainte de a intra in platou la Parlament. Domnul Ponta care era purtătorul de cuvânt al campaniei mele mi-a spus daca va intreaba de vizita la Vîntu minţiţi şi spuneţi că a fost acasă la nevastă."

Mihaela Geoană susţine afirmaţiile soţului său. "Victor Ponta îşi făcea de lucru pe la uşă, după care s-a apropiat de noi şi ni s-a adresat: Domnule preşedinte, în situaţia în care vă întreabă dacă aţi fost la Vântu, aseară, negaţi! Spuneţi că eraţi acasă cu soţia, vă întoarceţi către doamna, şi doamna confirmă, dând din cap, că aşa este."

Preşedintele PSD i-a dat replica lui Mircea Geoană la scurt timp după ce acesta şi-a lansat acuzaţia. "O să-i propun o înţelegere domnului Geoană: dacă dânsul nu mai minte despre mine, să nu mai spun nici eu adevărul despre el", a spus Victor Ponta.
 

 


 

×
Subiecte în articol: PSD Mircea Geoană partid
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close