Antena 3 CNN Politică Surse: Organizaţiile PDL vor veni cu propuneri de alianţe, care să nu se numească Mişcarea Populară

Surse: Organizaţiile PDL vor veni cu propuneri de alianţe, care să nu se numească Mişcarea Populară

Surse: Organizaţiile PDL vor veni cu propuneri de alianţe, care să nu se numească Mişcarea Populară
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    12 Mar 2012   •   08:35

Colegiul Director al PDL a decis ca, în decurs de o săptămână, organizaţiile judeţene să vină cu propuneri de alianţe, care să nu se numească Mişcarea Populară, potrivit unor surse din partid citate de Mediafax.

După ce reprezentanţii PDL au discutat duminică mai multe ore despre alegerile locale, 21 de organizaţii, din totalul de 42, s-au arătat dispuse să încheie alianţe la nivel judeţean.

Conform surselor citate, în urma dezbaterilor, în unele judeţe PDL ar fi dorit să facă alianţă cu PER şi PNŢCD, în alte judeţe cu PNŢCD şi Partida Romilor sau doar cu PNŢCD, neputându-se ca aceste alianţe locale să poată purta o denumire unică, de "Mişcare Populară".

O alianţă electorală însă, din punct de vedere legal, care să aibă siglă şi denumire unitare, trebuie să conţină aceleaşi formaţiuni politice pe tot cuprinsul ţării, mai spun sursele menţionate.

Concluzia dezbaterilor a fost să se meargă în alegerile locale sub denumirea partidului, iar organizaţiile locale să aibă libertatea de a forma alianţe electorale, la nivelul judeţelor, alianţe care să nu aibă însă denumire şi siglă unitare.

La Colegiul Director, reprezentanţii PDL Bucureşti au anunţat că organizaţia va merge în alegerile locale cu alianţă între PDL şi UNPR, au precizat sursele citate.

Organizaţiile judeţene urmează să transmită Biroului Permanent Naţional la PDL, până la şedinţa de săptămâna viitoare, protocolalele privind alianţele, în cazul în care intenţionează să facă aceste alianţe.

Colegiul Director al PDL s-a reunit, duminică, pentru a discuta legat de alegerile locale. O reuniune a Colegiului Director al democrat-liberalilor a avut loc şi în urmă cu o săptămână.

La finalul şedinţei de duminica trecută, preşedintele PDL Emil Boc declara că partidul nu va încheia la nivel naţional niciun fel de alianţă pentru locale, dar organizaţiile judeţene pot decide să încheie alianţe pe plan local, sub denumirea "Mişcarea Populară", cu sigla inima.

El a spus că dacă organizaţiile judeţene vor decide să încheie alianţe pe plan local, acestea se vor face sub denumirea "Mişcare Populară", cu sigla inima.

×
Subiecte în articol: aliante propuneri Miscarea Populara PNTCD
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close