Antena 3 CNN Politică Surse: PD-L se gândeşte să o înlocuiască pe Roberta Anastase de la conducerea Camerei Deputaţilor

Surse: PD-L se gândeşte să o înlocuiască pe Roberta Anastase de la conducerea Camerei Deputaţilor

Surse: PD-L se gândeşte să o înlocuiască pe Roberta Anastase de la conducerea Camerei Deputaţilor
Sursa foto: Foto: Intact Images
01 Oct 2010   •   12:19

Din ce în ce mai mulţi parlamentari democrat-liberali cer schimbarea din funcţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Robertei Anastase, acuzată că a fraudat rezultatul votului asupra legii pensiilor. De altfel, PD-L se gândeşte, deja, la un alt preşedinte la Cameră, scriu jurnaliştii de la Puterea. Subiectul urmează să fie pus în discuţie în şedinţa Biroului Permanent Naţional de luni.

Emil Boc a dat asigurări, vineri, că Roberta Anastase are locul sigur în PD-L şi că nici nu se pune problema schimbării ei de la şefia Camerei Deputaţilor.

Cu toate acestea, în ultima perioadă, surse din PD-L au declarat că din cauza Robertei Anastase nu se mai poate negocia nimic cu nimeni la Camera Deputaţilor.

Potrivit cotidianului "Puterea", Anastase "a călcat pe bec" la şedinţa Colegiului Director de la începutul lunii septembrie când, în loc să voteze, aşa cum a propus Elena Udrea, ca întreg Guvernul să-şi depună demisia, ea a preferat să se abţină, alături de Anca Boagiu.

Schimbarea Robertei Anastase din funcţia de preşedinte a Camerei Deputaţilor pare o misiune extrem de dificilă în condiţiile în care ea este susţinută de preşedintele Traian Băsescu. De altfel, şeful statul este cel care a impus-o pe Anastase în cea mai înaltă funcţie de la Cameră.

"Este greu de crezut că Anastase va pica atât timp cât Băsescu nu vrea să o sacrifice.", au declarat surse citate de Puterea.

Pe de altă parte, schimbarea Robertei Anastase ar însemna ca PDL să recunoască faptul că a falsificat votul de la Legea pensiilor.

Totuşi unele voci din PDL susţin că un posibil înlocuitor la Robetei Anastasie ar putea fi Ioan Oltean, acum vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. Numirea lui stă deocamdată sub semnul întrebării deoarece acesta nu pare a fi agreat de anumite grupuri.

Un alt nume vehiculat este acela al lui Daniel Buda, preşedintele Comisiei juridice.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Roberta Anastase Camera Deputatilor
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close