Antena 3 CNN Politică Surse: PDL îl vrea pe Emil Boc şef la Camera Deputaţilor

Surse: PDL îl vrea pe Emil Boc şef la Camera Deputaţilor

Surse: PDL îl vrea pe Emil Boc şef la Camera Deputaţilor
Sursa foto: Foto: INTACT Images
de M.Z.    |    12 Sep 2011   •   15:38

PDL îl vrea pe Emil Boc şef la Camera Deputaţilor. Surse din cadrul partidului susţin că actualul premier ar urma să candideze pentru postul de deputat lăsat liber la Cluj de Palfi Zoltan, UDMR-istul decedat acum două săptămâni.

Candidatura premierului ar fi fost convenită cu preşedintele Traian Băsescu, după ce aceştia s-au înţeles ca Boc să renunţe la fotoliul de premier şi să lase locul unui tehnocrat agreat de Cotroceni. Scopul final al acestei mutări ar fi propulsarea lui Emil Boc în fruntea Camerei Deputaţilor, în locul Robertei Anastase, susţin sursele citate.

Conform acestora, UDMR nu ar spune "nu", această mişcare oferindu-le posibilitatea unor noi cereri către colegii de coaliţie.

Postul de deputat aferent Colegiului uniunominal 9 a rămas vacant în urma decesului lui Palfi Mozes Zoltan, de la UDMR, în urmă cu două săptămâni.

O altă variantă prezentată de cotidianul Ziua de Cluj, în cazul în care nu va exista o remaniere guvernamentală serioasă, ar fi renunţarea la alegerile parţiale din Colegiul 9, păstrându-se status-quoul până în 2012.




×
Subiecte în articol: Emil Boc Camera Deputatilor premier
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close