Antena 3 CNN Politică UPDATE. Preşedintele Consiliului European şi preşedintele Comisiei Europene, în România

UPDATE. Preşedintele Consiliului European şi preşedintele Comisiei Europene, în România

UPDATE. Preşedintele Consiliului European şi preşedintele Comisiei Europene, în România
Sursa foto: Foto: Facebook / Dacian Ciolos
14 Noi 2015   •   19:10
UPDATE. Premierul desemnat, Dacian Cioloş, a publicat, pe contul său de Facebook, un mesaj în care a anunţat că a avut o întâlnire cu preşedintele Comisiei Europene şi preşedintele Consiliului European.

Cioloş nu a menţionat detalii despre ce a vorbit cu cei doi oficiali.

"În cursul acestei după-amiezi, împreună cu Prim-ministrul interimar domul Sorin Cîmpeanu, am avut o întâlnire cu Președintele Comisiei Europene domnul Jean-Claude Juncker și cu Președintele Consiliului European domnul Donald Tusk care au efectuat o escală la București în drum spre Antalya unde vor participa la Summitul G20."

---

UPDATE
. Premierul desemnat Dacian Cioloş are la această oră o întâlnire cu preşedintele consiliului European, Donald Tusk şi preşedintele comisiei Europene, Jean Claude Junker. 
 
România şi-a oferit deja sprijinul Franţei, dacă îi va fi solicitat după atacurile teroriste de ieri.

Reporterul Antena 3, Maria Toader, explică:
 
Ministerul Sănătăţii este dispus să primească în unităţile spitaliceşti de la noi răniţi, dacă autorităţile franceze vor cere acest lucru. Acesta a fost mesajul premierului interimar, Sorin Cîmpeanu, după o întâlnire cu reprezentanţii din MAI şi DIICOT. 
 
Măsurile de securitate ale SRI rămân la nivel de "albastru precaut" dar se impun suplimentări de efective, cel puţin pe lângă ambasadele şi consultatele din România. Această măsură a fost deja luată sâmbătă dimineaţă. Urmează să se mai impună măsuri punctuale, în funcţie de ce consideră fiecare instituţie din domeniul securităţii naţionale. 
 
În acest moment, a fost activat şi Centrul de Coordonare Operativă în domeniul anti-terorist. 24 de ore din 24 funcţionează acest centru, conform premierului Cîmpeanu, care a adăugat că în acest moment Guvernul ia în calcul declararea unei zi de doliu naţional, în solidaritate cu poporul francez.


×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close