Antena 3 CNN Politică Surse: PSD îi va retrage sprijinul Ministrului Educaţiei. Vanghelie neagă informaţia

Surse: PSD îi va retrage sprijinul Ministrului Educaţiei. Vanghelie neagă informaţia

Surse: PSD îi va retrage sprijinul Ministrului Educaţiei. Vanghelie neagă informaţia
17 Iul 2009   •   18:02

Mai multe surse social-democrate susţin că PSD îi va retrage sprijinul ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Liderii partidului s-au supărat că nu au fost consultaţi asupra proiectului de ordonanţă prin care absolvenţii universităţii "Spiru Haret" ar putea fi obligaţi să repeta licenţa.

Problemele au apărut deoarece mai mulţi lideri ai partidului nu au primit o informare clară cu privire la Ordonanţa conform căreia toţi studenţii care au primit diplomă de licenţă vor trebuie să repete examenul la alte facultăţi acreditate.

Totuşi, liderul organizaţiei PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat telefonic, la Antena 3, că nu va fi luată o astfel de măsură împotriva Ministrului Educaţiei.

?Nu cred că se pune problema de retragere a sprijinului Ministrului Educaţiei. Aceste informaţii au fost aruncate pe surse de colegii noştri de la PD-L, cred că ar trebui să-şi vadă de problemele lor. Cred că informaţia nu a fost foarte clară până acum. Va trebui ca informaţia făcută publică de Ministerul Educaţiei să sune foarte clar şi limpede pentru studenţii care au absolvit Spiru Haret. Nu cred că se pot lua măsuri retroactiv. Cred că diplomele studenţilor care au absolvit vor fi recunoscute?, a spus Marian Vanghelie.

Acesta a mai precizat că "100.000 de oameni nu trebuie să suporte consecinţele măsurilor unor miniştri din trecut. Suntem acum în această fază datorită unor greşeli întreprinse de alte persoane în anii trecuţi".



Universitatea Spiru Haret este cea mai mare din Europa. Numai anul acesta sunt înscrişi la facultate 312.000 de studenţi, alte câteva mii de şi-au făcut masterul aici, iar alţii au primit licenţa.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că absolvenţii "Spiru Haret" care vor să aibă diplomă recunoscută trebuie să se înscrie la una dintre universităţile legale, unde vor susţine un examen de validare a cunoştinţelor acumulate anterior.

"Absolvenţii vor putea să-şi valideze diploma în cinci ani, în urma unui examen de validare, urmat de licenţă", a declarat, joi, ministrul Educaţiei.

Ecaterina Andronescu susţine că Universitatea Spiru Haret va suporta costurile examenului de validare pe care îl vor susţine absolvenţii săi.

Ministrul Educaţiei i-a sfătuit pe cei care sunt încă studenţi la Universitatea Spiru Haret să se transfere la o facultate care să fie acreditată.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ecaterina Andronescu
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close