Antena 3 CNN Politică Surse: PSD, Pro România și ALDE vor să-şi facă alianţă şi să răstoarne guvernul. Bogdan (PNL): De la dorinţă la putinţă e cale lungă

Surse: PSD, Pro România și ALDE vor să-şi facă alianţă şi să răstoarne guvernul. Bogdan (PNL): De la dorinţă la putinţă e cale lungă

PSD, Pro România și ALDE vor semna un acord de formare a unei Alianțe politice de tipul celei care a fost Uniunea Social-Liberală (PSD-PNL), potrivit unor informaţii citate de stiripesurse.ro.

Surse: PSD, Pro România și ALDE vor să-şi facă alianţă şi să răstoarne guvernul. Bogdan (PNL): De la dorinţă la putinţă e cale lungă
Sursa foto: Hepta
de M.Z.    |    31 Mai 2020   •   20:13

Detaliile acestei alianțe politice se negociază în aceste zile: obiective, pondere, denumire, siglă, organisme comune, iar obiectivul declarat va fi acela al câștigării alegerilor locale și parlamentare.

Este posibil ca în componența noii alianțe să intre și alte forțe politice, dar pe moment ea va fi formată din cele tei formațiuni politice enunțate deja. 

În ciuda obiectivului declarat, este foarte posibil, ca în interesul alianței, în anumite locuri la alegerile locale să nu fie liste comune și asta doar pentru un câștig electoral cât mai bun.

Planul pe scurt ar fi următorul: pentru că lucrurile au intrat în linie dreaptă și timpul nu prea mai are răbdare, Alianța urmează a fi anunțată potrivit informațiilor noastre înaintea Congresului PSD. 

Cel mai probabil alegerile locale vor avea loc pe 20 sau 27 septembrie, iar soarta alegerilor parlamentare va depinde foarte mult de decizia Curții Constituționale (judecătorii vor trebui să decidă dacă data alegerilor parlamentare e de apanajul Guvernului sau al Parlamentului). 

Cel mai devreme organizarea parlamentarelor va fi posibilă în decembrie, în caz contrar ele urmând ar fi organizate în primăvare lui 2021.

Alegerile parlamentare nu pot fi devansate și să fie organizate cu localele, pentru că asta ar însemna că am avea alegeri anticipate, ori așa ce este imposibil de vreme ce mandatul actualului Parlament se încheie la sfârșitul acestui an.

Înainte de alegerile locale, undeva la începutul lui septembrie Guvernul Orban II va fi doborât de o Moțiune de cenzură la care vor adera pe lângă membrii noii Alianțe (PSD, Pro România, ALDE) și UDMR și o parte din Grupul Minorităților Naționale. 

La acea oră nu ar mira pe nimeni poate ca și PMP-ul să calculeze că poate e mai bine să nu mai fie calculat lângă PNL, iar USR să încerce să își joace cărțile pe cont propriu.

Rareş Bogdan (PNL): De la dorinţă la putinţă e cale lungă

Într-o intervenţie telefonică la Antena 3, PNL-istul Rareş Bogdan a spus că nu îl miră planul, dar a acuzat PSD că vrea la putere pentru bani europeni.

"De la dorinţă la putinţă e cale lungă. E normal să vrea PSD să răstoarne puterea. Eu vă spun că în următorii patru ani şi jumătate, PNL va da premier", a replicat prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan, duminică, la emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

De asemenea, europarlamentarul a mai spus că nu le e teamă de moţiunea de cenzură, iar PSD ar vrea la putere pentru banii europeni.

Rareș Bogdan: PNL va da premierul în următorii patru ani. Cât timp va fi Iohannis la Cotroceni, PSD nu va da premierul

Surse: PSD, Pro România și ALDE vor să-şi facă alianţă şi să răstoarne guvernul

×
Subiecte în articol: Punctul de întâlnire
Parteneri
Premieră în lumea auto: Apare taxa pe kilometraj!
x close